Overig·Schrijven

Mijn doelen voor 2022

Natuurlijk heb ik ook dit jaar weer een hele lijst met doelen voor mezelf opgesteld. Het is echt een flinke lijst, dus laat ik snel beginnen.

  1. Griekse salade maken

Vroeger thuis aten we één keer in de zoveel tijd Grieks. Dan maakte mijn vader een salade waar heel veel witte kool en cocktailsaus bij kwam kijken. Sinds ik op mezelf ben gaan wonen heb ik die salade nog niet gemaakt en ik wil dat daar verandering in komt. Ik heb inmiddels het recept al in mijn bezit, dus er is geen enkele reden te bedenken waarom dit niet zou lukken.

2. Grote schoonmaak doen (inclusief zolder opruimen)

Vorig jaar deed ik al een grote schoonmaak en dat wil ik dit jaar herhalen, maar dan nog beter. Ik wil nu ook de zolder opruimen omdat daar een heleboel troep ligt die we nooit gebruiken. Het kan dus geen kwaad om eens kritisch overal naar te kijken en misschien wat dingen weg te doen. Helaas staat met een baby in huis het huishouden nooit stil, dus ik hoop dat ik hier ook daadwerkelijk tijd voor heb.

3. Een nieuwe gebruikersnaam nemen op Twitter en Wattpad

Ik denk er al jaren over om mijn gebruikersnaam op social media te veranderen. Voor Instagram heb ik dat inmiddels gedaan, maar het wordt nu echt hoog tijd dat Twitter en Wattpad volgen. Ik voel mezelf allang geen MissTop40 meer. Het is nu alleen nog even brainstormen wat mijn nieuwe naam dan moet zijn.

4. Minder wegen dan op het moment dat ik zwanger werd

Het grootste deel van mijn zwangerschapskilo’s is er ondertussen af, maar er zijn er nog een stuk of vijf over. Mijn doel voor dit jaar is dan ook om die er ook af te werken. Dit wil ik doen door weer meer te gaan sporten en beter te letten op wat ik eet (wat het moeilijkste gedeelte is, want ik hou gewoon van lekker eten). Ook wil ik meer soorten groente en fruit leren eten zodat ik meer keus heb aan gezonde opties.

5. Minimaal 5 punten uit ‘Bucketlist voor ouders’ voltooien

Als nieuwbakken moeder móést ik natuurlijk ‘Bucketlist voor ouders’ in mijn bezit hebben. Het leek me een heel leuke manier om herinneringen te maken met mijn dochter. Omdat ze nog erg jong is, hebben we nog niet heel veel kunnen doen, maar het komende jaar hoop ik toch weer een aantal dingen van de lijst af te kunnen strepen. Ik kijk ernaar uit om samen met Senna allemaal leuke en gekke dingen te doen.

6. Een feestje organiseren voor de eerste verjaardag van Senna

De eerste verjaardag van je kind is natuurlijk een enorme mijlpaal in je leven. Die mag dan ook zeker niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom wil ik in augustus een leuk feestje geven voor de eerste verjaardag van Senna. Ik kan er nu al lekker over fantaseren en kan niet wachten tot ik echt concrete plannen kan maken.

7. Naar de Pyreneeën gaan

Dit zouden we eigenlijk al in 2020 doen, maar toen deed het welbekende coronavirus zijn intrede. Uitstellen dan maar. Maar omdat we in de zomer van 2021 een kind verwachtten, was dat ook geen handige timing. Dit jaar hoop ik dan eindelijk die kant op te kunnen. Dat wordt dan meteen de eerste echte vakantie van Senna. Ik ben heel benieuwd hoe zij het gaat ervaren om in een ander land te zijn.

8. Beginnen bij een andere baan

Toegegeven, hiervoor hoef ik alleen maar maandag naar mijn werk te gaan. In november scoorde ik al een nieuwe baan en inmiddels zit de uitwerktijd bij mijn oude baan erop. Nu kan ik me dus vol gaan storten op mijn nieuwe functie als administratief medewerker. Hopelijk kan ik hier beter mijn ei in kwijt.

9. Minimaal 3 hoofdstukken van ‘Versplinterd verlangen’ naar het Frans vertalen en op Wattpad zetten

Het is al ongeveer twintig jaar mijn droom om ooit vloeiend Frans te spreken. Helaas is dat nog steeds niet gelukt. Afgelopen juli tijdens mijn zwangerschapsverlof besloot ik als oefenproject om ‘Versplinterd verlangen’ te gaan vertalen. Daar ben ik mee gestopt toen Senna geboren werd, maar eigenlijk zou ik dat best weer willen oppakken. Vandaar dit doel, als een stok achter de deur.

10. Een knoop doorhakken over de titel van mijn vierde boek

Momenteel ben ik bezig met het herschrijven van wat mijn vierde boek moet worden. Het enige probleem is dat het nog geen titel heeft. Het had wel een werktitel, maar die vind ik er niet bij passen en dus is er een nieuwe titel nodig. Ik had alleen niet kunnen denken dat ik dat zo moeilijk zou vinden. Hopelijk lukt het me om iets te vinden wat passend klinkt en een beetje lekker loopt.

11. Mijn vierde boek herschrijven

Zoals ik bij het vorige punt al zei, ben ik hier momenteel mee bezig. Het valt alleen niet mee met een baby in huis en daarom moet ik mezelf af en toe wat meer pushen dan vroeger. Het gaat gewoon allemaal niet meer zo vlot. Toch hoop ik binnen een paar maanden deze versie af te hebben. Ik moet toch ooit weer een nieuw boek kunnen uitbrengen?

12. Een legohuis bouwen

Dit klinkt misschien een beetje apart, maar meestal als ik met lego bezig ben, bouw ik bestaande dingen. Of ik bouw huizen van personages na, die dus al aan een bepaald beeld in mijn hoofd moeten voldoen. Het lijkt me juist leuk om een keer lekker ontspannen een bouwwerk te improviseren en zo mijn hoofd leeg te maken tijdens het bouwen. Daarom heb ik dit doel toegevoegd aan mijn lijst voor dit jaar.

13. Hulp zoeken voor mijn bevaltrauma

Ja, ik ga hier heel eerlijk over zijn: ik heb een trauma opgelopen aan mijn bevalling. In eerste instantie dacht ik nog dat ik me aanstelde en dat het allemaal wel meeviel, maar inmiddels weet ik dat het niet zo is. Het feit dat ik geen enkele editie van Ouders van Nu kan lezen zonder minstens één keer in een hysterische huilbui uit te barsten vanwege iets dat me aan de bevalling doet denken, zegt genoeg. Ik wil Senna heel graag ooit een broertje of zusje geven, maar zonder professionele hulp kan ik het niet aan om nog een bevalling te doorstaan. Daarom wil ik hier een taboe doorbreken en hoop ik de kracht te hebben om in 2022 hulp te zoeken voor mijn probleem.

Alles bij elkaar een behoorlijk pittige klus dus. Heb jij nog doelen voor dit jaar?