Overig

Mijn doelen voor 2024

Een nieuw jaar, tijd voor nieuwe doelen. Aan de ene kant ben ik huiverig om doelen te stellen omdat ik binnenkort weer moet gaan werken en dan nergens tijd voor zal hebben, maar aan de andere kant heb ik ook weer heel veel zin om dingen te gaan doen. Hoe ik dat ga aanpakken, moet ik nog even bedenken. In ieder geval heb ik zoals altijd weer mijn lijstje klaar van doelen voor dit nieuwe jaar.

  1. De tuin leeghalen, een plan maken en de basis (alles wat op een plattegrond zichtbaar is) af hebben

Nu we van een appartement naar een gezinswoning zijn verhuisd, hebben we eindelijk een tuin. Ontzettend fijn, maar op dit moment bestaat die tuin nog wel voor 98 procent uit stoeptegel. Daar willen we dit jaar iets aan doen. De grove lijnen van hoe het eruit moet komen te zien, hebben we al, dus nu is het een kwestie van daar werk van te maken.

2. Sectie 8 bereiken op Duolingo

Hoewel ik Duolingo al heel lang ken, waren er altijd periodes dat ik er veel mee deed en dan weer een tijdje niet. Sinds mijn vakantie in Frankrijk in 2022 heb ik echter een streak van inmiddels al meer dan 450 dagen lopen. Elke dag doe ik een lesje Frans en tijdens mijn zwangerschapsverlof meestal wel meer dan eentje. Omdat ik nu toch eindelijk wel eens in de buurt wil komen van vloeiend Frans spreken, heb ik besloten mijn streak nog een tijdje in leven te willen houden. Dit jaar wil ik in sectie 8 komen (ik ben nu bijna klaar met sectie 6 van de 10). Ik ben alvast heel benieuwd wat ik allemaal ga leren.

3. Iets nieuws leren op het werk

Deze maand is het zover en mag ik weer aan het werk. Hoewel ik verwacht in de beginperiode nog erg weinig energie te hebben, ben ik wel van plan nieuwe dingen te gaan leren. Dat wilde ik vorig jaar namelijk al, maar vanwege mijn zwangerschap is dat toen op een laag pitje gezet. Dit jaar wil ik er weer vol voor gaan zodat ik uiteindelijk breed inzetbaar ben op de afdeling.

4. Minstens tien keer gaan rennen

Na een jaar niet sporten mag ik deze maand eindelijk weer. Vanwege de verhuizing moet ik nog wel een geschikt alternatief vinden voor mijn vaste renrondje, maar dat komt wel goed. Het grootste probleem zal liggen in de factoren tijd en het weer. Op die laatste heb ik sowieso geen invloed en tijd is ook schaars met twee kleine kinderen in huis. Vandaar dat ik dit doel heel laagdrempelig heb gehouden. Ik kan niet wachten om weer te gaan, dus hopelijk doet zich snel een kans voor.

5. Met Senna op speeltuintjestocht gaan

Afgelopen jaar zijn we verhuisd naar een kindvriendelijke wijk met veel speeltuintjes. Zo ontstond het idee om een keer met Senna op speeltuintjestocht te gaan, waarbij we meerdere speeltuinen achter elkaar bezoeken. Dit wil ik echter wel pas doen als het mooi weer is, dus deze staat op de planning voor komende zomer. In het ideale scenario neem ik zelf een leuk boek en wat lekkere snacks mee en maken we er voor het hele gezin een leuke dag van.

Dit waren een aantal van mijn doelen voor dit jaar. Hopelijk kan ik ze de komende twaalf maanden een voor een afvinken.