Overig

Wat heb ik gedaan in november?

November is voorbij en dus is het tijd voor een update. Wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd?

Wie een beetje bekend is in de schrijfwereld, weet dat november gelijkstaat aan NaNoWriMo. Ook dit jaar deed ik hieraan mee. Ik vond het best spannend, want met een baby in huis is 50.000 woorden in een maand schrijven toch wel een uitdaging. Vol goede moed ging ik op de eerste dag van start. Ik bouwde meteen een flinke voorsprong op, wat heel fijn was. Daardoor had ik de rest van de maand minder stress. Helaas begon mijn verhaal stroever en stroever te lopen, maar ik moest en zou die 50.000 halen. Ook had ik mezelf beloofd dat ik mocht beginnen met het maken van de eerste babyhapjes als ik dat doel gehaald had. Zo kwam het dat ik op 26 november de magische grens aantikte. Het verhaal kan in de prullenbak, maar ik ben wel blij dat ik mezelf heb laten zien dat schrijven met een baby in huis best mogelijk is.

Bovenstaande alinea is zo’n beetje mijn hele maand samengevat. Veel anders dan schrijven heb ik niet gedaan. Afgelopen maand kreeg ik ook feedback terug van twee proeflezers en daar heb ik vast wat aantekeningen over gemaakt en stiekem al een klein beetje herschreven (ik zou eigenlijk pas op 1 december beginnen, maar kon niet wachten). Ik heb heel veel zin om me deze maand op het verder herschrijven van mijn vierde boek te storten. Aangezien december altijd een hele drukke maand is, verwacht ik niet dat ik veel verder ga komen dan max. 10.000 woorden, maar ik zie wel waar het schip strandt. In ieder geval kan ik weer even vooruit.

Verder was november de eerste volledige maand dat ik weer aan het werk was na mijn zwangerschapsverlof. En ook meteen mijn een na laatste maand bij de Bruna, want ik heb een nieuwe baan. Op 8 november mocht ik op sollicitatiegesprek komen bij Herbalife en daar ben ik aangenomen als administratief medewerker. Vanaf januari heb ik dus een heuse kantoorbaan. Hoewel ik de boeken en mijn collega’s ga missen, ben ik ook heel blij om nu een baan te hebben die wat meer aansluit op mijn opleidingsniveau. Zo krijg ik hopelijk genoeg uitdaging om elke dag met plezier naar mijn werk te blijven gaan.

Wat mijn dochter betreft, was dit ook een prima maand. Op 15 november kreeg ze haar eerste vaccinaties en daar had ze even last van, maar dit was al snel over. Verder doet ze het nog steeds hartstikke goed. Ze eet goed, slaapt goed en krijgt vandaag haar eerste hapje. Ook is de collectie kinderboeken in november weer gegroeid en wordt er nog volop voorgelezen.

Dat was november. Ik ben heel benieuwd wat december me gaat brengen en kijk uit naar de eerste feestdagen met Senna.