Overig

Wat heb ik gedaan in oktober?

Alweer een maand voorbij. Hoog tijd om te bekijken wat er de afgelopen maand allemaal gebeurd is.

Om te beginnen ben ik vorige week weer aan het werk gegaan. Na vier maanden verlof viel me dit echt wel even zwaar. Ik had best nog wel langer (lees: altijd) thuis willen blijven. Het helpt niet dat mijn huidige werk me weinig uitdaging biedt. Als ik iets heb geleerd van mijn verlof dan is het wel dat ik een baan wil met meer structuur en meer ontwikkelmogelijkheden. Nu moet ik alleen nog bedenken hoe ik dat in de praktijk ga aanpakken.

Mijn schrijfdoel lag net als de voorgaande maanden op 5000 en dat heb ik gehaald, weer met een heleboel verschillende projecten. Ook heb ik de nodige voorbereidingen getroffen voor NaNoWriMo. Ik wist dat het dit jaar écht een uitdaging zou worden, maar bij het maken van een planning kwam ik tot de conclusie dat ik waarschijnlijk al op dag 10 achter zou liggen op schema. Dat wordt flink aanpoten dus. Oktober bestond voor mij dan ook deels uit nerveus wachten tot het november was en zoveel mogelijk dingen voorbereiden zodat ik me in november vol op het schrijven kan storten.

Dan zal ik ook nog even een kleine update geven over mijn dochter. Senna is afgelopen maand gestart op de kinderopvang. Dit heeft ze supergoed gedaan. Ik heb al meerdere blije foto’s ontvangen van de leidsters en het is iedere keer weer leuk om het dagverslag te lezen. De eerste keer dat ze de hele dag naar de opvang ging, hadden Luuk en ik een dagje met z’n tweeën en dat was ook heel fijn. Maar uiteraard is het dan ook wel weer heel leuk om Senna op te gaan halen. Ze slaapt ook alweer ruim drie weken op haar eigen kamer en dat gaat allemaal prima. Elke avond voor het slapengaan lees ik haar een verhaaltje voor. We hebben nu meer structuur en dat bevalt me heel goed. Zelfs de late voedingen vind ik niet meer zo erg om te doen, want dan kan ik toch mijn kleine meisje weer even zien. Een ander hoogtepunt met Senna van afgelopen maand was ons eerste uitje naar de bieb. Of eigenlijk het tweede, want het eerste uitje werd verpest doordat ik met de kinderwagen door een hondendrol heen reed.

Verder heb ik in oktober mijn contractverlenging getekend (en daar spijt van gekregen), mijn tweede vaccinatie gehaald, sushi gegeten met vriendinnen, het nieuwe appartement van mijn beste vriendin bekeken en cupcakes gebakken. Het was weer een gezellige maand. Op naar de volgende.