Overig

Mamablog 2: Linkshandig

Dat ons leven veranderd is door de komst van Senna moge duidelijk zijn. Een hele verzameling zakjes moedermelk is ineens de blikvanger van onze koelkast geworden en de plank waar de bierglazen stonden, wordt nu belegerd door flesjes en kolfspullen. Allemaal veranderingen die ik al van grote afstand aan zag komen. Maar er is één verandering waar ik geen rekening mee had gehouden; ik moet ineens alles met één hand doen.

Net als de meeste mensen op de wereld ben ik rechtshandig. Daardoor ben ik ook automatisch geneigd om mijn baby op mijn rechterarm te nemen. Wat inhoudt dat ik dan mijn linkerhand overhoud om te multitasken. Dit is dan ook precies de reden dat de coördinatie van mijn linkerhand de afgelopen weken grote sprongen heeft gemaakt. Goed, het ziet er nog steeds niet uit als ik met die hand probeer te schrijven (wat niet wil zeggen dat ik dat nooit doe), maar zo kan ik in ieder geval nog íéts doen terwijl ik ondertussen mijn baby probeer te kalmeren.

Een andere optie is de baby op mijn linkerarm leggen, waardoor die spieren getraind worden, en ondertussen alles met rechts doen. Ook nog een hele uitdaging als je gewend bent om twee handen te kunnen gebruiken. Al raak je snel aan die beperking gewend. Tegenwoordig kan ik bijna alles met één hand. Brood uit de vriezer halen, een melkpak pletten, mijn laptop opstarten… Het komt zeker eens per week voor dat ik mijn hele ochtendritueel uitvoer met een baby op mijn arm.

Mijn groeiende linkshandigheid kan nu dus toegevoegd worden aan mijn lijstje met andere nutteloze talenten. Zoals te veel nadenken, chocola eten en op het verkeerde knopje drukken. Als dit nou dingen waren waar je wat mee kon dan stonden de werkgevers vast voor me in de rij. Niet dat ik weet hoe ik überhaupt terug aan het werk ga moeten tussen alle krampjes, flesjes en behoefte aan aandacht door.

Goed, mijn baby slaapt eindelijk. Ik ga eens kijken of ik nog wat dingen gedaan krijg waar ik twee handen voor nodig heb. Want ik mag mijn vaardigheden dan nog zo aan het ontwikkelen zijn, mijn kolfspullen en de fles afwassen kan ik nog niet met één hand.

2 gedachten over “Mamablog 2: Linkshandig

  1. Pingback: otc sildenafil

Reacties zijn gesloten.