Overig·Schrijven

Wat heb ik gedaan in juni?

Wat gaat de tijd toch snel voorbij. Helemaal in een periode als een zwangerschap, waarin je hele leven in relatief korte tijd verandert. Er is zo veel te regelen dat negen maanden soms echt te kort lijkt. Tijd voor alweer een maandupdate dus.

Laat ik het dan maar eerst over de baby hebben, aangezien ik daar toch al over begonnen ben. In juni hebben we weer een aantal stappen gezet om ons voor te bereiden op haar komst. Zo hebben we eindelijk besloten wat de tweede naam van onze dochter wordt, waarna we een proefdruk van het geboortekaartje konden bestellen. Ook hebben we de laatste babyspullen uitgewassen en de babykamer opgeruimd, zodat het kamertje nu echt bijna klaar is voor haar komst. Daarnaast vonden er weer een paar afspraken met de verloskundige plaats. De eerste was de groei-echo, waar bleek dat de baby gedraaid was, maar helaas wel precies de verkeerde kant op. Tijdens de volgende echo vertelde de verloskundige ons dat ze de kans klein achtte dat de baby nog uit zichzelf de goede kant op zou draaien. Dat was even schrikken, want ik wil echt geen keizersnede. Daarom volgde er een acupunctuurbehandeling, maar die heeft tot dusver nog niet geholpen. De komende weken gaan we er alles aan doen om de kleine alsnog te laten draaien en als dat niet lukt, vrees ik het ergste.

Juni was ook de maand waarin er eindelijk een boekpresentatie was voor ‘Het museum van gevonden voorwerpen’. Dankzij corona kon die in mei niet doorgaan en daarom werd als alternatieve datum voor 12 juni gekozen. Gelukkig was het die dag mooi weer en dus konden we het kleine pleintje voor boekhandel De Ganzenveer in Helmond gebruiken voor dit evenement, zodat er toch nog redelijk wat mensen konden komen. Het was een ontzettend gezellige middag met allemaal leuke mensen. Mijn lieve vriend Luuk had zijn camera meegenomen (hij is freelance cameraman/video editor) en heeft een leuk videoverslagje gemaakt van de presentatie.

Natuurlijk heb ik ook nog het een en ander geschreven afgelopen maand. Zo rondde ik de herschrijving van ‘Terug naar jou’ af. Dat verhaal kan nu dus bij de verzameling die stof ligt te vangen op een digitale plank totdat het aan de beurt is om uitgegeven te worden. Daarnaast ging ik verder met ‘Trauma’s van een popprinses’. Mijn doel was om aan het eind van de maand 50.000 woorden voor dit verhaal te hebben en dat is gelukt. De komende maanden zal ik waarschijnlijk nauwelijks tijd hebben voor dit verhaal, als ik überhaupt al aan schrijven toe kom, dus ik vind het wel fijn om in ieder geval over de helft te zijn. Misschien dat ik er in september dan weer aan toe kom om een beetje te schrijven – of niet.

Een ander ding dat er op schrijfgebied gebeurd is afgelopen maand is de keuze voor mijn volgende boek. Zoals jullie misschien weten, heb ik een voorraadje verhalen liggen en hoefde ik er alleen maar eentje uit te kiezen. Dat heb ik nu dus gedaan. Ik heb al een korte samenvatting naar Jen gestuurd en zij vond het leuk, dus dat is alvast een goed teken. Nu is het tijd om er proeflezers overheen te laten gaan, zodat ik het zelf nog een keer kan herschrijven voordat er een redacteur naar gaat kijken. En ja, tegen die tijd zal ik ook wat meer bekendmaken over de inhoud van het verhaal. Misschien al eerder. We zien wel.

Best nog een gevulde maand dus. Op de 29e bereikte ik nog een belangrijke mijlpaal, want dat was de laatste werkdag voor mijn verlof. Nu kan ik (hopelijk!) lekker een paar weekjes genieten van de rust voordat de kleine meid komt om ons leven voorgoed te veranderen. Ik zit al boordevol plannen en hobby’s voor deze weken, dus laten we vooral hopen dat ze zich omdraait en vervolgens aan de uitgerekende datum houdt zodat mama nog even kan opladen.