Autisme·Muziek·Overig·Schrijven

Wat heb ik gedaan in mei?

Jaaa, de rubriek ‘Wat heb ik gedaan in…’ is terug! Mede dankzij corona kwam ik even in een dipje terecht, maar ik heb er weer zin in om iedereen die het lezen wil op de hoogte te houden van mijn avonturen in de schrijfwereld en daarbuiten. Want zo’n kijkje achter de schermen is stiekem best leuk, toch?

Laat ik beginnen met wat ik zoal geschreven heb. Deze maand heb ik me voornamelijk gestort op het herschrijven van mijn project van afgelopen november, vooralsnog getiteld ‘Terug naar jou’. Hier heb ik zo’n 30.000 woorden aan geschreven, waardoor het verhaal nu alweer dik over de helft is. Het gaat over een countryzangeres die een tijdje bij haar ouders in Limburg logeert en ik hou echt van dit verhaal. Het zal alleen waarschijnlijk nog wel even duren voordat het als boek uitkomt, want ik heb ook nog een paar andere verhalen liggen waar ik heel veel van hou. Misschien moet het maar mijn schrijfdoel voor juni worden om eindelijk eens te beslissen wat mijn volgende boek wordt.

Daarnaast ben ik bezig geweest met het uitwerken en het schrijven van de eerste woorden van een heel nieuw verhaal. Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om dit te schrijven, maar ik had weer eens een droom die me niet losliet en daardoor begon ik te brainstormen. Het is wel een verhaal wat veel plotwerk vereist en dat is niet mijn sterkste punt, dus ik kan nog niet beloven dat het ooit af komt, maar ik ga mijn best doen. Op dit moment heb ik exact 1672 woorden voor dit project.

Nog een belangrijke gebeurtenis op schrijfgebied van de afgelopen maand was het verschijnen van ‘Het museum van gevonden voorwerpen’. Vier jaar nadat ik de eerste versie op papier zette, kan nu de hele wereld van dit verhaal genieten. Het is een ontzettend persoonlijk boek waar ik heel trots op ben. Ik vind het wel best spannend dat iedereen er nu een mening over kan hebben. Gelukkig zijn de recensies tot nu toe over het algemeen erg positief. Hoe dan ook ben ik ontzettend dankbaar dat ik dit boek heb kunnen schrijven.

Naast het lanceren van een boek over autisme kwam er in mei nog een van mijn dromen uit. Ik heb namelijk twee shows van het Eurovisie Songfestival bijgewoond. Het was een behoorlijk bizarre ervaring. Om te beginnen omdat ik net als de meeste Nederlanders al sinds februari vorig jaar niet meer op een evenement was geweest. In Ahoy zat iedereen lekker dicht op elkaar gepakt alsof corona niet bestond (ik snap nu ook waarom ze geen mensen met ernstig overgewicht toe wilden laten, ik paste zelf al nauwelijks op die stoel). Heel apart allemaal na ruim een jaar anderhalvemetersamenleving. Daarbij was het voor mijn zwangere lichaam, met alle kwaaltjes die daarbij horen, ook verre van ideaal. De eerste show heb ik niet afgekeken, deels omdat mijn lift buiten stond te wachten, maar voor het grootste deel omdat de pijn in mijn lichaam niet meer te harden was. Desondanks ben ik ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen. Eindelijk heb ik van dichtbij mijn favoriete televisieshow kunnen meemaken. Ik ben ook niet ontevreden over de winnaar, ook al stond die niet in mijn persoonlijke top 10.

Ook wat de baby betreft, is er natuurlijk het een en ander gebeurd in mei. Negen maanden gaan tenslotte veel te snel voor alles wat er te regelen is (wat het fysieke deel betreft, kan het me niet snel genoeg gaan). Een belangrijke gebeurtenis was ons bezoek aan de Ikea op 4 mei. Daar kochten we een bedje en een commode. Vervolgens ging ik daar zo enthousiast mee aan de slag dat ik de volgende avond naar het ziekenhuis kon omdat ik de baby niet meer voelde. Dat was even schrikken, maar uiteindelijk bleek alles oké te zijn. Verder hebben we de afgelopen maand het geboortekaartje uitgezocht en moet ik daar alleen nog even een tekst voor schrijven en wat adressen verzamelen. Ook heb ik de 22-wekenprik gehad, al was die bij mij wat later dan 22 weken omdat ik niet eerder een afspraak kon maken vanwege alle coronatoestanden. Daarnaast hebben we de kinderwagen opgehaald en de eerste babywas gedraaid. Genoeg gedaan dus.

Een bewogen maand dus weer die heel erg snel voorbij is gegaan. Ik kan niet wachten om te ervaren wat juni allemaal voor me in petto heeft.

Doelen voor juni:

  • Besluiten wat boek 4 gaat worden
  • De herschrijving van ‘Terug naar jou’ afronden
  • Besluiten welke tekst er op het geboortekaartje komt en een proefdruk bestellen