Muziek

Mijn favoriete countryliedjes

Als deze hele coronashit me één goed ding heeft gebracht dan is het dat ik eindelijk de tijd en moeite heb genomen om mijn stiekeme liefde voor countrymuziek te omarmen. Ik wist al een tijdje dat ik dit genre leuk zou vinden, eigenlijk sinds Waylon zijn potentiële inzendingen voor het Songfestival van 2018 speelde bij ‘De wereld draait door’. Vlak daarna raakte ik zo verslaafd aan het nummer ‘Toes’ van de Zac Brown Band dat ik er niet eens behoefte aan had om andere countryliedjes te leren kennen. Die tijd is inmiddels wel gekomen en ik wil graag mijn favorieten met jullie delen.

Zac Brown Band – Chicken fried

Laat ik beginnen met de band die ik al genoemd heb. Nadat ik ‘Toes’ helemaal plat draaide, gaf ik ‘Chicken fried’ ook een kans. Wel leuk, maar niet zo leuk als het andere nummer. Ik vergat het dan ook twee jaar lang. En toen werd het 2020 en wilde ik niet anders dan naar ‘Chicken fried’ luisteren. Inmiddels ken ik nog veel meer nummers van de Zac Brown Band, maar dit blijft toch wel een van mijn favorieten.

Luke Bryan – Knockin’ boots

Deze man heeft zo’n sexy stem. Als hij zingt van ‘boys like me need girls like you to kiss me’ word ik een beetje week vanbinnen en krijg ik zelf ook zin om iemand te kussen. Dit nummer heeft me heel erg geholpen bij het schrijven van een verhaal in het begin van de coronatijd. Want ja, als je stoeit met de seksuele spanning in een verhaal is de stem van Luke Bryan perfect als achtergrondgeluid.

Lauren Alaina – Ladies in the 90s

Net als Lauren Alaina ben ik geboren in de jaren ’90. Haar nummer ‘Ladies in the 90s’ zit vol verwijzingen naar dit decennium. Het is dan ook heerlijk nostalgisch en het zingt ook nog eens lekker mee. Wat wil je nog meer? I just wanna feel like ladies in the 90s.

Kelsea Ballerini – Club

Ik kan niet uitleggen wat het is dat ervoor zorgt dat dit nummer zo’n grote aantrekkingskracht op me heeft. Het gaat namelijk net iets langzamer dan normaal mijn smaak is, maar ik vind het wel heel lekker om mee te zingen. En als iemand die dolgraag weer eens naar een club zou gaan, kan ik me ook niet bijzonder goed inleven in de tekst. Toch word ik er altijd blij van wanneer Spotify deze begint te spelen.

Kane Brown & Lauren Alaina – What ifs

De stem van Kane Brown is inmiddels zo vertrouwd voor me geworden dat dit nummer voelt als thuiskomen, zeker in combinatie met Lauren Alaina. Goed, haar bijdrage aan het nummer is niet bijzonder groot, maar het is een heerlijk duet. Want ja, in de liefde weet je nooit wat er kan gebeuren, maar is dat de moeite waard om je door te laten tegenhouden?

RaeLynn – Lonely call

Dit nummer heeft iets dramatisch op een niet al te langzame manier en daar hou ik van. Het gaat over een ex die ’s avonds laat opbelt en zelfs zonder ooit in die situatie gezeten te hebben, voel ik het echt. Vooral het refrein vind ik heerlijk. Toegegeven, dat is een klein beetje omdat ik zou willen dat iemand tegen mij ‘hey good morning beautiful, how you’ve been?’ zou zeggen, maar oké.

Billy Currington – Bring it on over

Aan sommige nummers raak je gewoon verslaafd vanaf de eerste keer dat je ze hoort en dit was er zo een voor mij. In ‘Bring it on over’ is Billy Currington op weg naar zijn vriendin om seks te hebben. Het kan aan mijn hormonen liggen, hoor, maar ik vind dit zo ultiem sexy. Ik kan ook absoluut niet stil blijven zitten op dit nummer.

Dit waren mijn favoriete countryliedjes. Heb jij nog aanraders voor me?