Uncategorized

Zomerburen-tag

Afgelopen woensdag kwam ‘Zomerburen’ van Rianne Robben, een van mijn geliefde schrijfvriendinnen, uit. Ter ere daarvan kwam Audrey van The Confession Of A Book Nerd met een speciale Zomerburen-tag. Hierin werd ik getagd door Anne, die ook onderdeel is van het schrijfvriendinnenclubje. Hier komt-ie dus, mijn ingevulde Zomerburen-tag.


Chocolade-ijs
In welk boek vind jij altijd een beetje troost?

Ik lees te langzaam om het me te kunnen veroorloven boeken vaak opnieuw te lezen. Dan zou ik namelijk bijna niks anders meer kunnen lezen. Als ik toch iets moet kiezen, zou ik niet per se voor een boek gaan, maar voor een auteur: John Green. Er zijn meerdere boeken van hem die ik meer dan eens gelezen heb en ik heb zelfs twee exemplaren van ‘Een weeffout in onze sterren’ in mijn kast staan (een Nederlandse en een Engelse, en ik ben van plan ook nog de Franse te kopen).

Hayley Kiyoko a.k.a. Lesbian Jesus
Welke auteur/boek/muziek inspireerde je om meer jezelf te zijn?

Als ik aan het recente verleden denk dan heb ik daar twee voorbeelden van. De muziek die me inspireerde komt van de Zac Brown Band. Ik wist al een hele tijd dat ik countrymuziek leuk zou vinden en begin dit jaar besloot ik daar eindelijk iets mee te doen, mede dankzij deze band. Als ik een boek moet noemen dat me geïnspireerd heeft, is dat ‘Rood, wit & koningsblauw’. Ik herken mezelf in bepaalde opzichten in Alex en ben daardoor aan het denken gezet over hoe ik mezelf wil neerzetten.

Drenthe
In welk boek voel je jezelf helemaal gezien en thuis, net als Olivia in Drenthe?

‘Wat de zee vertelt’ van Julia Drake. Ik hield al van dit boek voordat ik het open had geslagen en dat ging daarna niet meer over. De ontwikkelingen tussen Violet en Liv tegen de achtergrond van het schilderachtige Lyric en dan heb je ook nog Orion en het aquarium… Het voelde alsof ik Violet was en alsof dit mijn wereld was. Zowel Violet als Liv hadden ook dingen waar ik mezelf in herken en dat was heel fijn om te lezen.

Het Brooddeeg-groepsgesprek
Met welke personages zou jij wel eens in een Brooddeeg-groepsgesprek willen zitten?

Met Augustus Waters uit ‘Een weeffout in onze sterren’, Nora Holleran uit ‘Rood, wit & koningsblauw’ en Katniss Everdeen. Vraag me niet waarom. Ik moest ergens mensen vandaan trekken die me wel interessant lijken en de meeste personages maken nou eenmaal niet zo heel veel indruk op me.

Theodora-cacao
Uit welk boek haalde je onverwachts veel wijsheid?

‘Een bijna definitieve lijst van nachtmerries’ van Krystal Sutherland. Net als het hoofdpersonage van dit boek ben ik voor heel veel dingen bang. Dat is niet ineens veranderd door het lezen van dit boek, maar het heeft me er wel toe aangezet om na te denken over mijn angsten. Waarom ben ik ergens bang voor en zijn er misschien (kleine) angsten die ik kan overwinnen?

Het ‘echtpaar’ van Weerdinge
Van welk boek had je helemaal door hoe het in elkaar zat, maar uiteindelijk bleek het je helemaal te verrassen?

Ik ben nog altijd een beetje in shock van ‘Wij leugenaars’. Ik vond dat boek eigenlijk helemaal niet zoveel aan, tot aan het einde ineens het kwartje viel over wat er aan de hand was. Stiekem weet ik nog steeds niet of ik het nou creepy of heel goed verzonnen vind.

De boekenkast van Ilse
Welk boek ontbreekt er momenteel nog in jouw boekenkast?

Ik ben heel benieuwd naar ‘American royals’ van Katherine McGee. Dat klinkt echt als een boek voor mij. Het staat alvast op mijn verlanglijstje voor kerst en als ik het dan niet krijg, ga ik het sowieso zelf kopen.

Nederemerscheen
In welk boek weet een auteur een plek zo geweldig en authentiek te beschrijven waardoor je er graag ook wel eens naartoe zou willen gaan?

‘De zwendelprins’ van Rima Orie. Ik ben altijd al groot fan geweest van Rima’s schrijfstijl, al toen ze nog een Wattpad-legende was. Zij weet een wereld zo goed neer te zetten. Hierbij denk ik vooral aan de scène waar Simran en Anders naar de zwarte markt gaan. Ik kon bijna ruiken hoe het moest zijn om daar te lopen.

Olivia en Ilse
Van welke twee verliefde personages word je helemaal blij vanbinnen?

Alex en Henry uit ‘Rood, wit & koningsblauw’. Ze zijn zo schattig. Ik wou dat ik ze kon ontmoeten.

De lesbische ruimtepiraat
Welk boek dat helaas nog niet is geschreven/uitgegeven zou je graag willen lezen?

Alle boeken die ik zelf schrijf. Als ik iets bedenk wat ik graag zou willen lezen, schrijf ik dat zelf namelijk altijd.

Dit waren mijn antwoorden op de Zomerburen-tag. Voel je vooral vrij om de tag zelf over te nemen en een linkje hieronder achter te laten.