Overig·Schrijven

Wat is er geworden van mijn doelen voor 2020?

Zoals elk jaar had ik ook aan het begin van 2020 weer een lijstje met doelen klaar. Allemaal dingen die ik in de twaalf maanden erna hoopte te bereiken. Is het me gelukt? Daar kom je snel genoeg achter. (Wegens problemen met mijn site is dit artikel iets later dan de bedoeling was.)

  1. Alle afleveringen van ‘Friends’ gezien hebben

Aan het begin van het jaar was ik bij seizoen 4. Ik ben nooit een binger geweest, dus er zat wel enige uitdaging in het doel om tot het eind van seizoen 10 te komen. Toch heb ik eind oktober de allerlaatste aflevering gekeken. Ik kan dus met trots zeggen dat ik dit doel gehaald heb.

2. Banaan leren eten

Ook dit doel heb ik gehaald, al gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat ik al een maand of zeven geen banaan meer gegeten heb. In ieder geval heb ik mezelf langzaam aan de smaak laten wennen en vind ik het niet meer zo smerig als eerst. Ik zal nog steeds niet snel een banaan meenemen naar het werk, maar als ik op een onbewoond eiland zat met alleen maar bananen dan zou ik ook niet meer aarzelen om ze op te eten.

3. Een nieuwe nickname bedenken voor social media en eindelijk eens mijn profielfoto veranderen

Dit heb ik deels gedaan. Ergens halverwege het jaar kwam ik erachter dat er nog een Femke Hendriks is die young adult-boeken schrijft. Daardoor voelde ik de plotselinge aandrang om meer onder mijn eigen naam te gaan doen. Zodoende heb ik mijn Instagram-naam gewijzigd van misstop40 naar femkehendriks91. En toen ik toch bezig was, heb ik ook maar even mijn profielfoto veranderd. Een paar weken geleden besloot ik dat het toch ook echt tijd was voor een andere foto op LinkedIn. De foto daar was al bijna negen jaar oud en niet meer representatief. Daarom verving ik die voor dezelfde foto als die ik op mijn auteurspagina op Instagram gebruik, omdat dat nou eenmaal de beste foto was die ik kon vinden. Enige tijd later volgde ook Twitter. Ik moet alleen nog even kijken hoe ik mijn foto kan aanpassen bij dingen als mijn mail en dergelijke. Mijn nickname is overigens nog wel altijd hetzelfde op Twitter en Wattpad, maar daar denk ik dit jaar wel weer over na.

4. ‘Versplinterd vertrouwen’, ‘Het museum van gevonden voorwerpen’ en ‘Trauma’s van een popprinses’ aan een nieuwe editronde onderwerpen (in die volgorde)

Ook dit doel is deels geslaagd. Dat ik met  ‘Versplinterd vertrouwen’ aan de slag ben gegaan lijkt me duidelijk, aangezien dat boek afgelopen juni is verschenen. Ook ‘Het museum van gevonden voorwerpen’ heeft de nodige bloed, zweet en tranen gekost. Hierover ga ik binnenkort iets posten op mijn social media-kanalen. (Ten tijde van plaatsen van dit artikel is al bekend dat dit mijn volgende boek wordt.) ‘Trauma’s van een popprinses’ heeft wat vertraging opgelopen, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet mee bezig ben geweest. Nadat ik enkele weken geleden een Watty won voor dit verhaal, was ik weer helemaal gemotiveerd om ermee verder te gaan, maar hier was mijn lichaam het niet mee eens. Ook hier wil ik graag binnenkort meer over vertellen.

5. Al mijn lego afbreken en proberen zelf iets leuks te bouwen van de onderdelen

Ja! Ik ben graag creatief met lego en begin 2020 bedacht ik dan ook het idee om de huizen van een aantal personages na te gaan bouwen. Ik begon met het huis van Sverre. Een project dat behoorlijk wat voeten in de aarde had en waarvoor ik een hoop onderdelen moest bestellen, maar wat ik uiteindelijk in oktober afrondde. Ik vond het erg leuk om te doen en wil dit zeker vaker gaan doen. Op dit moment ben ik bezig met het nabouwen van het huis van een ander personage. Aangezien ik nog niks over het betreffende verhaal heb gedeeld, wacht ik nog even met het geven van details.

6. Minimaal 12 recensieboeken lezen

Dit is dan weer niet gelukt. Ten eerste omdat de site waarvoor ik recenseerde een tijdje stil lag. Daarnaast heb ik een aantal weken geleden het besluit genomen om te stoppen met recenseren. Ik kon het niet de prioriteit geven die het verdiende. Ik ben nou eenmaal ook een langzame lezer en hoewel ik lezen leuk vind, zijn er ook een heleboel andere leuke dingen die altijd om mijn aandacht vragen, dus ja, daarom leek het me toch een verstandig besluit om te stoppen.

7. Vijf kilometer achter elkaar kunnen rennen

Dit is wel gelukt en al ergens aan het begin van het jaar. Ik weet nog dat ik aan het rennen was en op mijn langste stuk ooit zat. Toen dacht ik: ‘Dan kan ik net zo goed het rondje afmaken tot ik thuis ben.’ In eerste instantie was ik nog bang dat ik mezelf zou overschatten en dat ik vlak voor het einde in zou storten, maar dat is niet gebeurd. Sindsdien ren ik altijd vijf kilometer achter elkaar. Al moet ik zeggen dat ik dit om gezondheidsredenen al een aantal weken niet gedaan heb, dus hopelijk kan ik het ooit weer op een redelijk niveau oppakken.

Geen slechte score dus, vooral voor een jaar waarin zoveel dingen in het water vielen. Ik ben er trots op wat ik afgelopen jaar heb bereikt. Hopelijk komen daar dit jaar weer een paar mooie dingen bij.

Welke doelen heb jij afgelopen jaar gehaald?