Overig

Mijn 6 favoriete gerechten

Wie mij een beetje kent, weet dat ik ontzettend veel van eten hou. Het is een onmisbaar onderdeel van mijn leven, en dan bedoel ik niet omdat het een eerste levensbehoefte is. Daarom besloot ik een blogpost te schrijven over wat ik nou het allerliefste eet.

Satésaus

Oké, ik weet dat alleen satésaus niet echt in de categorie ‘gerechten’ valt, maar aangezien het een van mijn favoriete dingen op de wereld is mag het niet ontbreken in deze lijst. Mijn favoriete onderdeel op familiebarbecues is dan ook altijd de pan met satésaus. Ik hoef er niet eens iets bij te hebben; geef me een lepel en ik vermaak me wel. Als ik nasi maak, staat er ook steevast een pannetje satésaus op tafel en we eten het ook zo nu en dan bij de friet. Eigenlijk is in mijn wereld bijna alles wel te combineren met satésaus. Leuk detail: ik moet wel altijd een kant-en-klare pot kopen, want ik lust geen pindakaas en kan niet zelf satésaus maken zonder over mijn nek te gaan.

Hemelse modder

Dit is het enige wat met satésaus kan strijden om de titel van mijn absoluut favoriete ding om in mijn mond te stoppen. Vroeger gingen we eens in de zoveel tijd bij oma eten en die maakte altijd hemelse modder. Inmiddels is oma er niet meer, maar gelukkig hoef ik mijn dosis hemelse modder niet te missen. Mijn schoonfamilie serveert het namelijk standaard twee keer per jaar en zij maken het al net zo verrukkelijk. Ook mijn moeder beheerst de kunst, dus ik denk dat ik maar eens bij haar in de leer ga om het ooit zelf te kunnen maken. Al weet ik niet of dat zo’n goed idee is met het oog op mijn lichaamsgewicht.

Enchiladas

Sinds ik op mezelf woon, ben ik een vaste afnemer van Knorr Wereldgerechten. Aangezien ik zelf niet zo’n megatalent ben in de keuken, is dit een leuke en makkelijke manier om een maaltijd op tafel te zetten. Mijn absolute favoriet hiervan zijn de enchiladas. Ik ben sowieso niet echt van de Hollandse pot, dus het is niet gek dat er iets Mexicaans in mijn lijstje staat. Ik kan niet eens uitleggen waarom het specifiek de enchiladas zijn. Het is gewoon de combinatie van ingrediënten die het voor mij tot een succesvol geheel maakt. Misschien moet ik deze week weer eens enchiladas maken.

Knoflookchampignons

Champignons zijn mijn lievelingsgroenten (ik ga nu geen discussie voeren of het groenten zijn of niet). Maar wat is er nou beter dan champignons te combineren met knoflook? Precies, niks dus. Als ik bij een tapas- of sushirestaurant zit of ergens anders waar knoflookchampignons op de kaart staan kun je er dan ook op rekenen dat ik die bestel.

Komkommersushi

Eigenlijk was ik geneigd om hier nog een nagerecht te noemen. Aangezien ik daar nooit genoeg van kan krijgen, moet ik daar misschien een aparte blog over schrijven. Voor nu heb ik het gehouden bij iets wat je prima bij het hoofdgerecht/de lunch/wat dan ook zou kunnen eten, namelijk komkommersushi. Ik vind andere vormen van sushi ook lekker, maar die met komkommer is mijn absolute favoriet. Heel simpel eigenlijk, maar toch zo lekker. Dit is nog zoiets wat ik altijd bestel bij een sushirestaurant en vaak blijft het niet bij maar één portie.
hamburger
Hamburgers

Deze laatste was ik bijna vergeten en ik begrijp nog steeds niet waarom. Negen van de tien keer als ik ga eten in een restaurant waar hamburgers geserveerd worden, neem ik die namelijk. Ook thuis maak ik regelmatig hamburgers. En op vakantie in Frankrijk moet ik per se minimaal één maar liefst twee keer naar de Buffalo Grill, aangezien die hamburgers nog altijd mijn favoriet zijn. Het vlees heb ik het liefst zo rood mogelijk. Beetje sla en tomaat erbij, saus, eventueel een plakje kaas, broodje en de burger is compleet. Denk hier nog een lekkere portie friet met wat ketchup bij en mijn dag kan niet meer stuk.

Wat is jouw lievelingseten?