Overig

Ik ga meer bloggen

Een paar weken geleden besloot ik dat ik meer wilde gaan bloggen. Het leek me leuk om wat meer te oefenen met blogteksten om zo meer ervaring op te doen met het schrijven van non-fictie. Fictieve verhalen schrijf ik natuurlijk al genoeg. Nu zit ik erover te denken om in de toekomst meer te doen als tekstschrijver in plaats van alleen fictieschrijver en tekstcorrector en mijn blog is natuurlijk de ideale manier om hiermee te beginnen.

Wat mijn nieuwe voornemen voor deze blog betekent, is dat je voortaan artikelen zult lezen over meer uiteenlopende onderwerpen. Eerst schreef ik voornamelijk over schrijven, boeken en muziek. Dat wil ik nu iets breder gaan trekken. In principe wil ik het komende jaar gaan schrijven over alles wat ik leuk vind. Daarna wil ik dan kijken of ik me toch niet weer ga richten op een paar specifieke onderwerpen. Zo krijg ik de kans om meerdere dingen te proberen voor ik een definitieve koers bepaal.

Nu snap ik best dat je ‘alles wat ik leuk vind’ misschien een abstract begrip vindt. Waar gaat het dan zoal over? Om te beginnen wil ik natuurlijk blijven schrijven over schrijven. Dat zullen waarschijnlijk de langste artikelen worden die je hier zult lezen. Ik vind het gewoon heel leuk om daar meer over te vertellen en nu mijn verhalen langzaam in boekvorm het daglicht beginnen te zien, begrijpen andere mensen ook eindelijk waar ik het over heb als ik het over een bepaald verhaal heb. Ook bijvoorbeeld mijn jaarlijks terugkerende favorietenlijst voor het Songfestival zal blijven voortbestaan.

Daarnaast komen er andere onderwerpen bij. Mensen die mij kennen, weten bijvoorbeeld dat ik heel erg van eten hou. Ik kan zelfs verklappen dat mijn eerstvolgende artikel daarover zal gaan en daar zal het vast niet bij blijven. Verder haal ik inspiratie uit mijn dagelijks leven. Mijn dromen, doelen, favoriete bezigheden en quilty pleasures zullen allemaal nog een keer de revue passeren.

Dit is dus wat je de rest van dit jaar kunt verwachten op mijn blog. Ik heb er heel veel zin in om verder te werken aan alle ideeën die ik in mijn hoofd heb. In het begin vroeg ik me af of ik dit wel zou kunnen volhouden, maar inmiddels is de lijst met ideeën voor artikelen zo lang dat ik zeker eens per week iets zal kunnen plaatsen. We zullen zien waar het heen gaat. Graag tot snel voor een blog over mijn lievelingseten!