Schrijven

Het is officieel: mijn boek wordt uitgegeven!

Het was de bedoeling dat ik weer meer zou plaatsen nu mijn site het weer doet, maar dat is er niet van gekomen. Onder andere door mijn inspiratiedip op alle fronten. Een andere reden is dat ik al een tijdje iets weet, maar het niet van de daken wilde schreeuwen tot het officieel was. En dat is het vorige week geworden: er gaat een boek van me verschijnen.

Afgelopen oktober stuurde ik twee verhalen in voor de manuscriptmaand van Dutch Venture Publishing. Daarna was het wekenlang nagelbijten. Ik had net een afwijzing van Zomer & Keuning achter de rug en was bang dat als ik nu weer afgewezen zou worden, dat funest zou zijn voor mijn geloof in alles wat met schrijven te maken heeft. Begin december kwam daar echter het verlossende mailtje. Uitgeefster Jen Minkman was enthousiast over mijn inzendingen.

Vorige week reisde ik naar Den Haag om met haar te praten. Ik was echt ontzettend zenuwachtig, want hoewel ik Jen al kende was zij wel degene die mijn droom op het laatste moment nog kon maken of breken. Dit was echter nergens voor nodig. We hadden een hartstikke leuk gesprek, waarna er een uitgeefcontract in mijn mailbox belandde. O mijn god. Ik vind het nog steeds soms moeilijk te geloven.

Volgend jaar is daar het moment dat alles waar ik al die jaren zo hard voor gewerkt heb eindelijk beloond word. Al die uren schrijven op mijn zolderkamer hebben zijn vruchten afgeworpen en me steeds een stapje vooruit geholpen. Dan zal eindelijk mijn eerste boek in de winkels te komen liggen. Het zal overigens onder pseudoniem verschijnen, in verband met andere toekomstige boeken die weer net een iets andere doelgroep hebben. Dus mocht je mijn naam niet in de winkels zien dan betekent het niet dat ik er niet ben 😉

Als je helemaal tot hier gekomen bent met lezen, ben je misschien wel benieuwd naar meer details over het boek zelf. Het heet ‘Versplinterd verlangen’ en is een new adult. Het gaat over de 26-jarige Linde, die onderweg naar een afspraak bijna de zanger van haar favoriete band aanrijdt. Wanneer ze na een concert met hem op een hotelkamer belandt, beseft ze dat ze misschien toch niet zo gelukkig is met haar vriend als ze dacht.

VV1 quote 1

Ik schreef het verhaal in kwestie gedurende NaNoWriMo ’17, toen ik mijn oorspronkelijke project voor die maand aan de kant schoof omdat dit idee nu eenmaal beter was. Het ontstond dankzij een droom die ik vlak daarvoor had gehad over mijn eigen favoriete band. Binnen twee maanden schreef ik de eerste versie af. Inmiddels staat een deel van het verhaal op Wattpad, maar daar ga ik het natuurlijk wel af halen voor het gepubliceerd wordt.

Het komende jaar zal ik hier verslag blijven doen over het proces van het uitgeven van mijn eerste boek. Wanneer er meer nieuws is, lees je dat dus ook zeker hier. Tot ziens!