Overig

Mijn doelen voor 2019

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Het is dus ook weer tijd om een nieuw lijstje op te stellen met doelen voor dit jaar. Kijk je mee?

1. Autorijden

Komt dit je bekend voor? Inderdaad, het was vorig jaar al een van mijn doelen. Toen had ik echter nog geen concreet plan en dat heb ik nu wel. Hopelijk gaat dat me dus helpen om het dit jaar ook echt voor elkaar te krijgen, want het zou toch wel handig zijn als ik weer in een auto zou durven rijden.

2. Een Billy-boekenkast kopen voor in mijn nieuwe werkkamer

Toen ik jaren geleden begon met dromen over een eigen boekenkast, droomde ik al van een Billy. Ondanks dat ik later een op maat gemaakte boekenkast kreeg die precies op onze zolder paste, is de Billy-droom altijd blijven hangen. Tijdens al mijn bezoekjes aan de Ikea wordt deze boekenkast even door mij gedag gezegd. En dit jaar gaat het dan als het goed is eindelijk gebeuren dat ik er eentje mee naar huis mag nemen. Eindelijk heb ik een huis met ruimte voor mijn lieve Billy. Ik kan niet wachten.

3. Naar de boekpresentatie van ‘De zwendelprins’ gaan

Vorig jaar deed ik mee aan de schrijfwedstrijd van Sweek en uitgeverij Moon. Dit jaar komt het winnende verhaal van die wedstrijd dan echt uit als boek. Ik vind het een eer om van Rima verloren te hebben en kan niet wachten tot ik het boek in mijn handen heb. Vooral omdat ik weet hoeveel bloed, zweet en tranen ze erin heeft gestoken. Om haar te steunen wil ik dan ook koste wat het kost aanwezig zijn op de boekpresentatie.

4. Een aantal verhalen van mijn schrijfvriendinnen lezen

Ik dacht dat ik veel meer zou lezen als ik op mezelf zou wonen. In een huishouden van twee personen, waarvan er eentje ’s avonds werkt, is er namelijk veel minder afleiding. Dit is echter niet helemaal waar. Tijdens al die avonden die ik alleen op de bank doorbreng, ben ik veel eerder geneigd om te gaan schrijven of willekeurige nutteloze dingen te doen, om de simpele reden dat ik niemand meer verantwoording hoef af te leggen. Het komende jaar wil ik weer wat meer gaan lezen. En dan heb ik het niet per se over fysieke boeken, maar ook bijvoorbeeld over Wattpad-verhalen. Op mijn lijstje staan onder andere ‘Een thema voor astronomische dromers’ en ‘De kroon van Amaru’.

5. Minimaal tien correctie-opdrachten voltooien

Een voorzichtig aantal, maar toch meer dan wat ik in de afgelopen twee jaar heb gedaan. Voor dit jaar staat er onder andere weer een verhuizing op het programma en ik heb ook nog een normale baan voor vierentwintig uur. Soms vind ik het dan best lastig om ook nog tijd en energie te vinden voor mijn eigen bedrijf, maar als ik eenmaal bezig ben dan gaat het vanzelf. Daarom heb ik dit doel gekozen als stimulatie voor mezelf om net wat meer te gaan werken zonder meteen in de stress te schieten (want daar ben ik namelijk heel erg goed in).

6. ‘Het museum van gevonden voorwerpen’ afmaken

Dit doel had ik mezelf eigenlijk al voor december 2018 gesteld, maar dat heb ik helaas moeten opgeven. Die maand was zo druk dat mijn lichaam het op een gegeven moment niet meer aankon en er ziek van werd. Dat heeft me doen besluiten dit doel een maandje op te schuiven naar januari. Ik moet denk ik nog tussen de 10.000 en 15.000 woorden, dus dat moet wel lukken nu alle drukte van de feestdagen voorbij is.

7. Mijn belastingaangifte laten invullen door een professional

Vorig jaar heb ik mijn belastingaangifte samen met een vriendin gedaan. Helaas komt er toch heel wat bij kijken als je een eigen bedrijf hebt, zelfs als je maar weinig deelneemt aan het belastingverkeer. Daarom wil ik dit jaar een extern bedrijf benaderen om me te helpen. Dit vind ik best een beetje eng, maar ik wil de Belastingdienst ook niet op mijn dak krijgen.

8. Minimaal 20 foto’s op Instagram plaatsen

Ik ben niet zo goed met foto’s en Instagram, maar wil er toch graag meer mee gaan doen. Vorig jaar heb ik in totaal 12 keer iets op Instagram gezet. Gemiddeld één keer per maand dus. Dit jaar wil ik dat iets vaker gaan doen. Ik heb voor 20 gekozen omdat dit haalbaar lijkt. We zullen zien hoe ver ik kom.

Wat zijn jouw doelen voor 2019?