Lezen

Bookhaul april – juni

Gezien ik niet zo gek veel boeken koop, heeft het geen zin om elke maand een bookhaul te plaatsen. Daarom doe ik het nu per drie maanden. Lees je mee welke boeken ik in maand vier tot en met zes van dit jaar heb gekocht?

Het eerste boek van deze bookhaul kocht ik op een bijzondere plek. Al jaren wilde ik namelijk eens een bezoekje brengen aan The Strand in New York. Toen ik er in april eenmaal was, viel het echter een beetje tegen. Ik had het wel groter verwacht en de meeste boeken waren ook nog eens beschadigd. Toch vond ik een boek dat mijn aandacht trok en dat was ‘Where I live’ van Brenda Rufener. Het gaat over een dakloos meisje dat als het ware op haar middelbare school woont en dat concept leek me heel interessant. De uitwerking had iets beter gekund en de conversaties zijn ook niet altijd even realistisch, maar ik heb het niet met tegenzin gelezen.

In mei besloot ik een maand geen chocola te eten. Voor elke dag dat het me lukte stopte ik een euro in een speciale spaarpot en daar wilde ik dan aan het eind van de maand boeken van kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Met een gevulde portemonnee liep ik de lokale boekhandel binnen. Helaas hadden ze, zoals gewoonlijk, niet wat ik wilde hebben. Dan maar door naar de Bruna. En ja hoor, die had het natuurlijk wel. Het boek waar het hier om gaat, was ‘De eigenzinnigheden van Leah Burke’ van Becky Albertalli. Haar twee eerdere boeken vond ik heel leuk en ik weet zeker dat dit me ook een plezierige leeservaring zal bieden.

IMAG0339.jpg

Toen was er nog wat geld over en ik wist precies wat ik daarvan wilde kopen. Ik droom er namelijk al een tijdje van om een boek van Colleen Hoover te bezitten. Oké, technisch gezien heb ik ‘Sterrenhemel’ in mijn kast staan, maar die valt zo erg uit elkaar dat het nauwelijks telt. Ik wilde een echt, nieuw boek kopen bij een echte winkel. En daarom kocht ik haar laatste boek, ‘Nooit meer’.

In juni ging ik op vakantie naar Frankrijk. Omdat ik de eerste twee delen van de wereldberoemde trilogie van Suzanne Collins al in het Frans in mijn kast heb staan, kocht ik nu ook het laatste deel. ‘La révolte’ (in het Nederlands ‘Spotgaai’ getiteld) zorgt ervoor dat ik de serie over de Hongerspelen nu in twee talen compleet heb. Waarom in het Frans? Ik ben al vanaf mijn zevende gefascineerd door die taal en dit is een leuke manier om mijn kennis ervan enigszins op peil te houden.

Na de vakantie wilde mijn zusje met me gaan winkelen in Eindhoven. Dit vond ik natuurlijk geen probleem, want een tripje naar Eindhoven betekent automatisch een bezoekje aan Van Piere. Op de tafel met young adult-boeken zag ik al snel ‘Het probleem met voor altijd’ van Jennifer Armentrout liggen. Ik heb nog nooit iets van deze schrijfster gelezen, maar heb wel veel goede verhalen over haar gehoord. De flaptekst sprak me ook wel aan en dus besloot ik het boek mee te nemen.

Boeken gelezen in april – juni:
– Katharine McGee – Duizelingwekkende hoogte
– Sarah Dessen – Voor eeuwig en altijd
– Brenda Rufener – Where I live
– Nicola Yoon – De zon is ook een ster
– Collleen Hoover – Oprecht
– YA Summer Camp bundel 2017
– Becky Albertalli – De eigenzinnigheden van Leah Burke