Muziek

Op de playlist… (juni 2018)

In de rubriek ‘Op de playlist…’ bespreek ik elke maand een aantal liedjes die ik leuk vind. Dit kunnen zowel de nieuwste hits als oude pareltjes zijn, en alles wat daartussen ligt. Ga je mee op een muzikale reis?

Ik wil beginnen met een nummer van The Wombats. Op 5 april ging ik naar een concert van deze band en ik was eigenlijk niet zo goed voorbereid én had niet zoveel zin. Dit kwam doordat het tussen twee andere grootse gebeurtenissen in lag, namelijk op 17 maart het concert van Toto en van 10 tot 15 april mijn reis naar New York. Daar gingen al mijn voorbereidingen naar uit en dus schoten The Wombats er een beetje bij in. En dat was geheel onterecht. Hoewel ik tijdens het concert maar één nummer volledig mee kon zingen (if you love me let me go, back to that bar in Tokyo) vond ik de rest ook best wel goed. Er is zelfs één nummer dat ik met geen mogelijkheid meer uit mijn hoofd krijg en dat is ‘Black flamingo’. Het is niet eens dat het mijn favoriet is van het nieuwe album of zo, maar het blijft gewoon hangen. Daarom wil ik het delen, zodat ik niet de enige ben die dit in haar hoofd heeft.

Over liedjes gesproken die in je hoofd blijven zitten… Soms word ik gek van de muziek op mijn werk. Het zijn letterlijk altijd dezelfde liedjes. Maar soms komt er een nummer bij in de playlist en dan wil het nog wel eens gebeuren dat het de hele dag in mijn hoofd rond blijft zeuren. Dat was ook het geval met ‘Coming home’ van Sheppard. En om eerlijk te zijn, vind ik deze veel leuker dan hun hit ‘Geronimo’, vandaar dat ik het even wilde delen. Op mijn werk is het op warme dagen net een sauna en als dit op de radio komt wordt het leed toch een heel klein beetje verzacht.

Volgens mij heb ik al eerder verteld dat ik afgelopen november aan een verhaal begonnen ben naar aanleiding van een droom over de band Sunrise Avenue. Momenteel ben ik dit verhaal grondig aan het editen zodat het binnenkort op Wattpad gepubliceerd kan worden (of misschien wel meer, who knows?). Tijdens het schrijven van de eerste versie luisterde ik al veel naar de muziek van de band die me op dit idee heeft gebracht en nu doe ik dat weer. Een van de nummers die ik in het bijzonder bij het verhaal vind passen is ‘Prisoner in paradise’. Hopelijk zal deze muziek me nog veel inspiratie blijven geven, want in juli wil ik een vervolg gaan schrijven.

Waar heb jij de afgelopen maand naar geluisterd?