Overig

Wat heb ik gedaan in mei?

Weer is er een maand voorbij. Inmiddels is het alweer juni, wat betekent dat we bijna op de helft van het jaar zitten. Wat gaat de tijd toch snel. Maar voor de nieuwe maand echt begint, blik ik nog even terug op mei.

Het was de maand van een uitdaging die ik al ver van tevoren voor mezelf gepland had. Een maand geen chocola eten, dat was de bedoeling. Voor elke dag dat het lukte, wilde ik een euro in een spaarpot doen en aan het eind van de maand boeken kopen van het gespaarde bedrag. Vol goede moed begon ik aan deze uitdaging. Al snel bleek dat ik nooit besef in hoeveel dingen er eigenlijk chocola verwerkt zit. Ineens kon ik bijvoorbeeld geen chocomel meer drinken, en ook een donut die versierd was met hele dunne streepjes chocoladeglazuur moest ik laten liggen. Best moeilijk soms. Ik heb zelfs een keer per ongeluk een hap genomen van iets waarvan ik niet in de gaten had dat er chocola in zat. Maar omdat dit echt niet expres ging en ik er zelf enorm van baalde, heb ik besloten dat het niet telt. Daarom kan ik nu met trots melden dat het gelukt is. Ik weet niet of ik het nog eens zal doen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Nu kan ik iedereen vertellen dat ik niet verslaafd ben 😉

Verder heb ik vooral heel hard gestudeerd. Ik kreeg een mailtje van de LOI met daarin het bericht dat ik voor 3 augustus mijn opleiding moet hebben afgerond. Daarop sprintte ik als een malle door alle lesstof heen en ben ik nu druk aan het leren voor mijn examen, dat ik in juli wil afleggen. Door de warmte van de afgelopen dagen was het wel pittig lastig om me te concentreren (ik was zo moe de hele tijd), maar hopelijk is er toch genoeg blijven hangen.

Ook stond deze maand in het teken van voorbereidingen voor de vakantie. Op het moment dat dit artikel op mijn blog verschijnt, zit ik namelijk in de auto richting Zuid-Frankrijk. Voor het eerst ga ik zonder mijn ouders naar een camping en het is tevens de eerste officiële vakantie met mijn vriend. Dit zorgde voor nogal wat inpakstress, maar alles is helemaal goed gekomen en dus kunnen we gaan genieten van wat hopelijk een mooie tijd wordt.

Tot volgende maand!