Overig

Wat heb ik gedaan in april?

April is de maand van de eerste Camp NaNoWriMo van het jaar. Zoals gewoonlijk heb ik daaraan meegedaan, al was mijn doel dit keer lager dan ooit. 15.000 woorden wilde ik schrijven, omdat ik wist dat ik geen zeeën van tijd zou hebben. Dit wilde ik doen aan het vervolg op ‘Trauma’s van een popprinses’ en het vervolg van ‘Chip’. Aan dat eerste verhaal heb ik 10.506 woorden geschreven tot ik geen inspiratie meer had, bij dat tweede verhaal kwam dat punt al na 2495 woorden. Ik ben echter wel bezig geweest met uitwerkingen voor de herschrijving van ‘Chip’, dus daar ben ik ook tevreden mee. En die andere woorden dan die nodig waren om mijn doel te bereiken? Daarover later meer

Wat ik ook heb gedaan afgelopen maand is mijn eerste échte reis buiten Europa maken. Ik was al eens op Curaçao geweest, maar dat is toch een beetje een grijs gebied. Dat kun je niet zeggen van New York, waar ik van 10 tot 15 april geweest ben. Zes dagen vol pannenkoeken als ontbijt, in de zon op de boot naar het Vrijheidsbeeld zitten en worteltaart eten in Central Park. Dit alles deed ik samen met mijn zusje. We hadden gehoopt ook nog kaartjes te winnen voor de Broadway-show van Bruce Springsteen, maar helaas mocht het niet zo zijn. Alles bij elkaar hebben we toch een leuke vakantie gehad en zijn we nu weer heel wat euro’s armer.
IMG-20180414-WA0011.jpg
Nog een dingetje van april was de bekendmaking van de shortlist en de winnaars van de Moon YA Contest. Ik was teleurgesteld dat ik niet op de shortlist stond, maar er stond ook iemand op voor wie ik wel heel blij was, namelijk de schrijfster van ‘De zwendelprins’. Zij won uiteindelijk, wat leidde tot groots gejuich in onze WhatsApp-groep. Maar toen kreeg de wedstrijd nog een onverwacht staartje. Een week na de uitreiking publiceerde Moon een longlist op hun website, waarop dus de verhalen stonden die de shortlist net niet gehaald hebben. En raad eens? Mijn inzending stond ertussen! Hoewel dit verder niks betekent, gaf het me weer een nieuwe dosis zelfvertrouwen en heb ik de rest van de maand alleen nog maar geschreven aan ‘Het museum van gevonden voorwerpen’.

Dit waren wel zo’n beetje de belangrijkste dingen van de maand. Verder heb ik nog familiedag gehad van mijn moeders familie en ben ik gaan shoppen op de National Glamour Day. Wat heb jij gedaan in april?