Uncategorized

Op de playlist… (februari 2018)

Als je ooit mijn oude blog hebt gelezen, herken je deze rubriek misschien. ‘Op de playlist…’ is terug! In deze rubriek bespreek ik elke maand een aantal liedjes die ik leuk vind. Dit kunnen zowel de nieuwste hits als oude pareltjes zijn, en alles wat daartussen ligt. Ga je mee op een muzikale reis?

Volbeat – Lola Montez (2013)

Laten we maar beginnen met een nummer dat ik eind vorig jaar ontdekt heb. Op een avond zat ik naar de Top 2000 te kijken/luisteren toen ik mensen in het bijbehorende café helemaal los zag gaan. Ik vond het liedje wel lekker klinken en dacht bij mezelf: maar wie is dit dan, want ik weet dat Volbeat zo moet komen, maar die maken toch veel extremere muziek dan dit? Nou, niet dus. Het was wel degelijk de Deense band en wel met het nummer ‘Lola Montez’. Sindsdien speelt mijn Spotify het regelmatig. Het is een erg lekker nummer om mee te schreeuwen en om op te springen, maar niet té heftig. Precies goed voor mij dus.

Huub en Chris – En bruüdje walvis (2010)

Waarschijnlijk neemt nu al niemand me meer serieus, maar ach. Afgelopen week heb ik een carnavalsliedje uit Horst herontdekt en het is zo hilarisch dat ik maar niet kan ophouden ernaar te luisteren. Zoals je misschien uit de titel af kunt leiden, gaat het over iemand die een broodje walvis wil kopen. De visverkoper zegt alleen dat hij geen walvis heeft, want de zangers niet snappen. Zijn hele kraam ligt tenslotte vol met vis, dus hij heeft wel vis, oftewel hij heeft ‘wal vis’. Je moet er een beetje de humor van inzien (en misschien uit het zuiden komen), maar dan begrijp je hopelijk waarom ik dit maar blijf draaien.

Hurts – Beautiful ones (2017)

Tot slot wil ik het nog even hebben over Hurts. Het stond al sinds 2011 op mijn verlanglijstje om naar een concert van ze te gaan. Toen ik vorig jaar eenmaal de kans kreeg, had ik daar eigenlijk helemaal niet meer zo’n zin in. Het was zo lang geleden dat ik muziek van ze had gehoord en hoeveel nummers kende ik nou helemaal? Zonder verwachtingen – en met een ernstige verkoudheid – ging ik dan ook op 6 december 2017 naar Tivoli. En wauw, wat was het gaaf. Ik ben zo blij dat ik gegaan ben. Deze mannen zijn live steengoed en een van de hoogtepunten van het concert (naast ‘Stay’ *zucht*) was toch wel ‘Beautiful ones’. Het klinkt net iets meer upbeat dan hun muziek van vroeger, maar het heeft evengoed die karakteristieke Hurts-sound.

Dit was de eerste in een nieuwe serie ‘Op de playlist…’. Ken jij nog geweldige nummers die de rest van de wereld ook moet horen? Ik sta altijd open voor suggesties.