Muziek

Mijn favoriete liedjes van 2017

Natuurlijk kan ik het niet laten om een artikel te wijden aan mijn favoriete muziek van het afgelopen jaar. Er werden weer een hoop nieuwe nummers en albums uitgebracht. Welke daarvan hebben een speciaal plekje in mijn hart weten te veroveren?

Sunrise Avenue

Het is onmogelijk om mijn favoriete band niet aan bod te laten komen. Dit jaar brachten ze voor het eerst in vier jaar een nieuw album uit, genaamd ‘Heartbreak century’. Eerste single ‘I help you hate me’ was al heerlijk en dat gold ook voor de rest van het album. Voor één nummer in het bijzonder; toen ik ‘Somebody like me’ voor het eerst hoorde, moest ik huilen. Dat heb ik nog nooit gehad. Dit nummer deed me echter zo aan mijn vriend denken en hoeveel ik van hem hou. En alsof dat nog niet genoeg was, bedacht ik dankzij een bizarre droom over deze band een idee voor een verhaal waarvan inmiddels bijna de eerste versie af is.

Nieuwe favoriete band

Er moet heel wat gebeuren voordat Sunrise Avenue en Toto van de troon van mijn lijst met favoriete bands gestoten worden, maar er is dit jaar een concurrent bij gekomen. Ik maakte voor het eerst kennis met White Lies toen we thuis naar beelden van Pinkpop zaten te kijken en wist toen al dat ik ze een maand later live zou zien op een festival in Hyde Park. Het allereerste nummer dat ik hoorde was ‘Take it out on me’ en ik was meteen verkocht. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dat nummer eigenlijk uit 2016 komt, maar ik vond het een eervolle vermelding waard. Het concert van White Lies was mijn favoriet van dit jaar en ik hoop ze nog vaker te mogen zien.

Songfestival

In een artikel met mijn favoriete muziek van dit jaar mag mijn favoriete televisieprogramma natuurlijk niet ontbreken. Dit jaar kwamen er weer een hoop leuke nummers voort uit Europa’s grootste liedjesfestijn. Mijn favorieten hiervan zijn nog steeds ‘Occidentali’s karma’ (Italië), ‘City lights’ (België) en ‘Paper’ (IJsland).CarnavalOver carnaval zal ik kort zijn, gezien niet iedereen die dit artikel leest zal begrijpen waar ik het over heb. Ik kom uit Limburg, waar carnaval echt een ding is en er elk jaar weer een heleboel nieuwe carnavalsliedjes worden uitgebracht. Elke gemeente heeft weer zijn eigen hits. Mijn favoriete carnavalskraker van dit jaar was ‘Nog ieëne kieër’ (Nog een keer) van Kieës mit Kruut, een boyband gekleed in opvallende gele pakken.

En de winnaar is…Nu ik kort mijn verschillende muzikale hoogtepunten van dit jaar heb besproken, is het tijd om mijn top tien te benoemen. Dit zijn de nummers waar ik in 2017 echt niet zonder kon:

  1. Sunrise Avenue – Somebody like me
  2. Kieës mit Kruut – Nog ieëne kieër
  3. Francesco Gabbani – Occidentali’s karma
  4. Sunrise Avenue – I help you hate me
  5. Blanche – City lights
  6. The Script – Rain
  7. Svala – Paper
  8. Sunrise Avenue – Heartbreak century
  9. Vinchenzo – Daily
  10. Julia Michaels – Issues

Wat zijn jouw muzikale favorieten van 2017?

Een gedachte over “Mijn favoriete liedjes van 2017

Reacties zijn gesloten.