Overig

Wat is er geworden van mijn doelen voor 2017?

Aan het begin van dit jaar stelde ik een lijstje met doelen op (het bijbehorende artikel was destijds nog te lezen op mijn oude blog). Inmiddels is het tijd om te kijken wat er terechtgekomen is van deze doelen. Wat heb ik gedaan en wat niet?

1. Naar minstens 3 uitgeverijen een manuscript sturen

Check. Hiermee ben ik meteen in januari begonnen. Toen was namelijk de deadline van de schrijfwedstrijd van Zomer & Keuning. Ik stuurde ‘Trauma’s van een popprinses’ in, maar blijkbaar was het nog niet goed genoeg.
Het tweede manuscript was ‘Hoe chanteer je een popster?’ dat ik in april naar Dutch Venture Publishing stuurde. Nogmaals een afwijzing, maar er stonden wel verbeterpunten bij. Ik begreep deze punten heel goed, maar om er iets aan te doen moest ik het verhaal veranderen in iets dat ik niet wilde en dus heb ik ervoor gekozen om er niks mee te doen. Dit verhaal is dan ook een afgesloten hoofdstuk.
De derde keer dat ik een manuscript instuurde, was in juli. Toen deed ik mee aan de schrijfwedstrijd van uitgeverij Q. Helaas lukte het me niet om op de shortlist te komen, maar ik ga het verhaal wel nog herschrijven. De versie die ik had ingestuurd was ook de eerste versie (wegens tijdgebrek) en die is natuurlijk nooit top. Inmiddels ben ik het aan het herschrijven voor een andere wedstrijd, dus we zien wel of dat nog iets uithaalt.

2. Op mezelf wonen

Deze is niet gelukt. Ik heb mijn best gedaan, maar er zijn gewoon nog heel veel andere mensen die ook graag een huis willen en ik ben nog niet aan de beurt. De enige stap die ik heb gemaakt op dit punt is dat ik een vriend heb gevonden die een half jaar langer staat ingeschreven dan ik, dus als hij eenmaal iets heeft gevonden kan ik me altijd nog zijn huis toe-eigenen, haha.

IMAG0159

3. Mezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Yes, dit heb ik gedaan! Het was eigenlijk nog niet echt nodig, want zoveel freelance werk heb ik dit jaar nog niet gedaan. Ik ben echter van plan om dit volgend jaar flink uit te breiden en dan is het handig om alvast ingeschreven te zijn. De eerste btw-aangiften zijn al ingevuld en ik ben er klaar voor om mijn onderneming het komende jaar te laten groeien.

4. Minstens 60 boeken lezen

Op dit moment zit ik pas op 58, maar er zijn nog ruim twee weken te gaan. Boek 59 komt dit weekend nog uit en dan hoef ik er nog maar eentje. Uiteindelijk zal ook dit doel dus voltooid zijn. Ik wilde minder boeken lezen dan vorig jaar en dat was een goede beslissing, want mijn sociale leven is dit jaar aanzienlijk gegroeid. Blijkbaar was ik aan het begin van dit jaar helderziend of zo.

IMAG0158

5.
Aan elke variant van NaNoWriMo meedoen (en winnen)

Ook dit is gelukt, al zij het met een kleine kanttekening. In juli heb ik namelijk voor het eerst geen 50.000 woorden geschreven tijdens een NaNo-evenement. Ik had niet bijzonder veel tijd en alleen al de gedachte aan zoveel woorden zorgde ervoor dat ik geen zin meer had en in de stress raakte. Daarom heb ik mijn doel die maand op 30.000 woorden gezet. Het idee hierachter was dat het gemiddeld ongeveer duizend woorden per dag zouden zijn. Nog steeds een flink aantal dus, maar dit ging wel goed. En natuurlijk heb ik april en november ook gewoon gehaald.

6. Een schrijfsessie houden met een vriendin van Wattpad

Dit heb ik dan weer niet gedaan. We hadden wel een afspraak gemaakt, maar die kon op het laatste moment niet doorgaan. Verder was het vooral aan onze conflicterende schema’s te wijten dat er geen nieuwe afspraak kwam. Gezien het nu winter is en ik in deze donkere dagen extreem weinig zin heb in sociaal contact (sorry mensen!) zal het ook nog wel even duren, maar ik wil dit zeker op de planning houden voor 2018.

7. Minstens vijf boeken die al in mijn kast staan herlezen

Nog een check. Ik las ‘Hot shot’, ‘Wild storm’, ‘De Test’, ‘Eleanor & Park’ en ‘Nodig’. Verder heb ik ook ‘Een weeffout in onze sterren’ opnieuw gelezen. Die stond officieel gezien wel al in mijn kast, maar dan in het Engels en dit jaar kocht ik ook de Nederlandse versie. #fangirl

8. Tussen 1 januari en het laatste weekend van maart geen boeken kopen

Mission failed. Ik heb in die periode iets van tien boeken gekocht, oeps. Daar kan ik overigens tegenin brengen dat ik de hele maand februari geen boeken heb gekocht. En de rest van het jaar viel eigenlijk ook wel mee. Er waren een aantal maanden dat ik maar één boek kocht, dus dat is nog steeds niet veel. Mijn stapel nog te lezen boeken is inmiddels zo gekrompen dat ik me geen zorgen meer maak over waar ik de tijd vandaan moet halen maar over of er nog wel genoeg leuke boeken op de wereld zijn.

Over het algemeen ben ik best tevreden over de dingen die ik gedaan heb. Ik ben dit jaar weer een stapje dichter bij het realiseren van mijn dromen gekomen en hoop dat ik volgend jaar weer wat stapjes mag zetten.

Welke doelen heb jij dit jaar gehaald?

2 gedachten over “Wat is er geworden van mijn doelen voor 2017?

    1. Ik ben dit jaar meer afgevallen dan ooit, maar mijn streefgewicht is nog niet bereikt. Dat wordt ook een dingetje voor 2018.

Reacties zijn gesloten.