Muziek·Overig·Schrijven

Wat heb ik gedaan in november?

Er was een tijd dat ik zwaar opzag tegen de maand november, want dat was toch een soort officieel begin van de koude en donkere periode waar ik altijd van in een dipje raakte. Sinds acht jaar heb ik echter een reden om juist uit te kijken naar november en dat is natuurlijk NaNoWriMo.
Screenshot_20171201-122424
Ook dit jaar deed ik mee met het jaarlijkse evenement. In oktober had ik alvast wat dingen uitgewerkt, maar nog niet alles, want dan zou het schrijven hopelijk leuk blijven. Op 1 november begon ik vol goede moed en ik haalde meteen mijn persoonlijke doel voor die dag. Hartstikke goed dus, maar er was meer. Sinds ik op 31 oktober wakker was geworden uit een nogal bizarre droom, groeide er in mijn hoofd een nieuw verhaal naar aanleiding van die droom. Mijn NaNo-project werd steeds minder interessant en ik kon alleen maar aan het nieuwe idee denken. Na een tijdje besloot ik dan ook het roer om te gooien. Ik legde mijn sci-fi-achtige young adult over onschuldige tieners in het leger op de spreekwoordelijke plank, om te gaan schrijven over het stomende seksleven van een vreemdgaande twintiger. Heel iets anders dus, maar wel ontzettend leuk. Sterker nog, ik heb in tijden niet meer zo veel plezier gehad in het schrijven. Inmiddels heeft het verhaal meer dan 38.000 woorden en hoop ik er in december nog een paar duizend bij te kunnen schrijven. Dankzij dit verhaal heb ik eindelijk weer plezier in het schrijven en hoef ik mezelf niet te pushen om een bepaald woordenaantal te halen.

Een groot deel van mijn tijd werd in november dus opgeslokt door schrijven, maar ik heb ook nog andere dingen gedaan. Zo ben ik begonnen aan de zoektocht naar een camping om volgend jaar naar op vakantie te gaan. Ik heb al wel ervaring met het uitzoeken van campings van toen ik nog met mijn ouders op vakantie ging, maar dit is de eerste keer dat ik zonder ze naar een camping ga en dus voelt het weer allemaal nieuw en spannend. De bestemming is Zuid-Frankrijk en er zijn inmiddels al een stuk minder campings in de race dan op het begin. Hopelijk weten we snel welke het daadwerkelijk wordt zodat we kunnen boeken voordat alles vol zit.

Op 26 november was het tijd voor een tripje naar Brussel. Samen met mijn zusje reisde ik met de bus af naar de Belgische hoofdstad. Daar probeerden we een beetje te shoppen, maar de meeste winkels waren op zondag dicht. Nadat ik kaas met lasagne had gegeten als avondeten vertrokken we naar de concertzaal die letterlijk om de hoek van ons hotel lag. Daar genoten we van een concert van mijn favoriete band Sunrise Avenue. Het was erg leuk, al kan ik nog steeds niet helemaal verkroppen dat ze hun doorbraaksingle ‘Fairytale gone bad’ niet speelden. De volgende morgen ontbeten we met crèpes met heel veel slagroom, waarna we nog een paar winkels aandeden en vervolgens weer huiswaarts keerden.

IMAG0155

Tja, en verder? Ik ben naar Glow in Eindhoven geweest, waar ik eerlijk gezegd niet veel aan vond maar het was wel grappig om de betekenis achter de kunstwerken te raden. En de warme chocomel met vanille bij de Starbucks was heerlijk. Ook ben ik een nacht ouderwets gaan stappen in Venlo. Ik heb nog nooit zo hard meegezongen met K3 en dat zegt heel wat (en hé, ik had er eindelijk eens profijt van dat ik de hele tekst van de ‘Leipe mocro flavour’ uit mijn hoofd ken). Ik heb het Songfestivalnieuws gevolgd en er mijn negatieve commentaar op gespuid (alwéér Waylon?). En dat was het wel zo’n beetje

Wie heeft er nog iets leuks gedaan afgelopen maand?

Een gedachte over “Wat heb ik gedaan in november?

Reacties zijn gesloten.