Overig

Je dromen najagen: de weg naar mijn droombaan

Een jaar geleden wist ik eindelijk wat ik wilde doen met mijn leven. Hoewel ik het prima naar mijn zin heb in mijn werk bij de Hema, wilde ik iets doen wat dichter bij mijn passie voor lezen en boeken lag. En dus besloot ik redacteur/corrector te worden. Nooit eerder was het bij me opgekomen dat dit zelfs maar kon. Totdat ik het deed.

pexels-photo-92902.jpg

Mijn eerste ervaring deed ik op bij uitgeverij Fanflicks. Ik vond een oproepje op hun site en reageerde daarop, zo is het allemaal begonnen. Als gevolg daarvan heb ik gewerkt aan de eerste redactieronde van het boek ‘Verscheurd’ van Anne Janssen, dat als het goed is volgende week uitkomt. Wat was ik blij en trots toen de redactieronde erop zat. Het was voor mij hét bewijs dat het me kon lukken om mijn droom waar te maken.

Na deze eerste ervaring wilde ik heel graag meer opdrachten doen. Ik werd veel actiever op LinkedIn en mailde een paar mensen uit mijn netwerk. Dit leverde me mijn volgende opdrachten op. Inmiddels verricht ik veel werk voor Futuro Uitgevers, dat ik ook ontdekte via LinkedIn. Van hen zijn al een paar boeken verschenen die ik heb gecorrigeerd (een overzicht vind je op de pagina ‘Gecorrigeerde boeken’). Het gevoel dat mensen iets lezen waar ik aan heb meegewerkt is onbeschrijflijk. Dit wil ik nog veel vaker doen.

Vorige maand heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dus nu mag ik mezelf officieel ondernemer noemen. Ik zit nog vol in het opstartproces en wil binnenkort weer op zoek gaan naar nieuwe opdrachtgevers. Voor nu moet ik eerst maar eens uitzoeken hoe de Belastingdienst precies werkt, en alle andere dingen regelen die er komen kijken bij een startende onderneming.

Wat ik hiermee wil zeggen? Als je weet wat je wilt, laat je daar dan niet van weerhouden. Ik dacht een hele tijd dat ik niet in de boekenindustrie kon werken omdat ik niet naar Amsterdam wil verhuizen, maar dat hoeft dus ook helemaal niet. Vind jouw manier om datgene te doen wat je het liefste doet en je zult er geen spijt van krijgen. Ik heb mijn eindstation nog lang niet bereikt, maar ben heel blij met de stappen die ik al gezet heb en de ervaringen die ik heb mogen opdoen.

Wat is jouw droombaan?

Een gedachte over “Je dromen najagen: de weg naar mijn droombaan

Reacties zijn gesloten.