Lezen

Netflix Book Tag

Afgelopen week kwam ik op het YouTube-kanaal van Chinouk Thijssen de Netflix Book Tag tegen en het leek me leuk om die ook te doen. Hier mijn antwoorden op de vragen.

Laatste boek dat je hebt gelezen
Dit was ‘Net echt!’ van Emma McLaughlin en Nicola Kraus en ik kan het niemand aanraden. Het was echt een heel slecht boek. Blijf hier alsjeblieft ver bij uit de buurt.

Een boek dat je is aangeraden op basis van wat je eerder gelezen hebt
Vorig jaar was ik op zoek naar een boek voor tijdens mijn vakantie. De details van die zoektocht kan ik me niet meer herinneren, maar ik weet nog wel dat ik eindigde met ‘Tien dingen die ik beter niet had kunnen doen’ van Sarah Mlynowski en ‘Aan alle jongens van wie ik hield’ van Jenny Han. Het eerste boek was vermakelijk, maar verre van geweldig. Het tweede boek was een stuk leuker.

Laatste boek dat je kocht IMAG0011
Het is nauwelijks te geloven, maar ik heb al bijna twee maanden geen boeken meer gekocht. Mijn laatste aankopen waren ‘De voordelen van onbeantwoorde liefde’ van Becky Albertalli en ‘Het geheugenboek’ van Lara Avery. ‘De voordelen’ heb ik al gelezen en het was superleuk, aan ‘Het geheugenboek’ wil ik nog voor het eind van deze maand beginnen.

Boeken waar iedereen het over heeft: 1 die je hebt gelezen en 1 waar je geen interesse in hebt
Wat ik niet heb gelezen zijn al die populaire fantasyboeken, want ik hou gewoon niet van fantasy. Dus ja, ik ben totaal onbekend met de wereld van Harry Potter en ik heb nog nooit een boek van Sarah J. Maas in mijn handen gehad. Sorry. En boeken die ik wel heb gelezen? Ik denk dat ik dan maar moet gaan voor ‘Thirteen reasons why’, want ik zou zo niet echt iets anders weten.

Een grappig boek
Nog niet zolang geleden heb ik ‘Lobsters’ van Tom Ellen en Lucy Ivison opnieuw gelezen. De eerste keer vond ik het eigenlijk helemaal niet zo grappig, maar de tweede keer kon ik er een stuk beter om lachen.

Een personage dat een drama queen of king is
Zoe uit ‘Onder de ketchupwolken’. Ze heeft het zogenaamd zo zwaar omdat ze een moord gepleegd heeft en ik had de hele tijd zoiets van: meid, waarschijnlijk blijkt aan het einde dat je niet eens iets gedaan hebt, dus hou alsjeblieft je kop. Ik zal niet verklappen hoe het afloopt, maar Zoe is gewoon niet mijn favoriete personage.

Een boek met cartoons op de cover
De boeken van Becky Albertalli en dan vooral ‘De voordelen van onbeantwoorde liefde’. De kleuren zijn zo mooi en zo zomers. Bovendien ziet het boek er niet alleen heel goed uit, maar voelt het ook nog fijn aan. Ik zou uren naar dit boek kunnen kijken en dan hebben we het alleen nog maar over de buitenkant.

IMAG0880.jpgEen boek dat je wilt herlezen
Een van de boeken die ik graag nog een keer wil lezen is ‘Eleanor & Park’ van Rainbow Rowell, omdat ik het leuk vind dat het zich afspeelt in de jaren ’80. Thuis luisteren we de laatste tijd veel muziek uit die periode en dan krijg ik helemaal zin om dat boek weer eens te lezen. Ook ‘Nodig’ van Joelle Charbonneau wil ik opnieuw lezen, want dat is een boek dat laat zien dat sciencefiction helemaal niet zo ver van de echte wereld af staat.

Een non-fictieboek dat je iedereen zou aanraden
Dat wordt sowieso ‘Schrijven, kreng!’ van Lisette Jonkman. Een boek waarin op een grappige manier schrijftips worden besproken. Ik denk nog vaak terug aan de dingen die ik in dit boek heb gelezen en het heeft me zeker wel op een aantal punten geholpen. Bovendien is het absoluut het leukste schrijfboek dat ik ooit heb gelezen.

Een boek vol met actie
Meestal hebben dystopische boeken wel veel actie. Om de een of andere reden moet ik hierbij denken aan ‘Legend’ van Marie Lu. Daar zit veel actie in. Wat ik me van dit boek herinner, zijn ook echt bijna alleen actiescènes. Vechtpartijen, ontsnappingen, noem maar op.

Een boek dat net uit is of binnenkort uitkomt waarvan je niet kunt wachten om het te lezen
De twee boeken die momenteel bovenaan mijn verlanglijstje staan, zijn ‘Zomer’ van Lis Lucassen en ‘Helemaal het einde’ van Lisette Jonkman. Die laatste ga ik waarschijnlijk meteen kopen op de dag dat hij uitkomt, want ik ben echt zo benieuwd naar het verhaal.