Muziek

Songfestival: uit de oude doos

Vorige week postte ik al een artikel over mijn Songfestival-favorieten van dit jaar. Maar omdat er meer is dan alleen de liedjes van dit jaar, wil ik het ook nog even over een paar van mijn favorieten uit eerdere jaren hebben.

IMAG0016[1].jpg

Italië 2016: Francesca Michelin – No degree of separation
Dat een Songfestival top 10 geen vaststaand iets is, bleek vorig jaar wel. Voordat het evenement losbarstte stond Italië bij mij geloof ik op nummer 12 of zo. Langzaam maar zeker werd ik echter verliefd op dit Laura Pausini-achtige liedje. Nu kan ik met recht zeggen dat het een van mijn favoriete Songfestivalnummers aller tijden is. Blijkbaar ben ik een zwak voor de Italiaanse taal aan het ontwikkelen.

Rusland 2015: Polina Gagarina – A million voices
Rusland is nooit mijn favoriete land geweest, op wat voor vlak dan ook. Ook met ballads heb ik normaal gesproken erg weinig. Het is me dan ook een raadsel hoe ‘A million voices’ tot mijn favoriete Songfestivalnummers aller tijden is gaan horen. Toch is dat wat er gebeurd is. Zolang je er even niet bij stilstaat dat dit uit Rusland komt, is de boodschap over wereldvrede best mooi.

Verenigd Koninkrijk 2011: Blue – I can
Als er één boyband was die mijn elfjarige ik leuk vond dan was het Blue. Ik wist dan ook niet wat ik hoorde toen bekend werd gemaakt dat ze weer bij elkaar zouden komen voor het Songfestival van 2011. En ik geef toe, ‘I can’ is niet zo lekker als hun oude hit ‘U make me wanna’, maar het is een goed Blue-liedje.

Noorwegen 2014: Carl Espen – Silent storm
Weet je nog dat meisje dat niet van ballads hield? Misschien moet ik die mening toch eens gaan herzien, want de volgende favoriet uit de oude doos is er ook niet bepaald eentje waar je op losgaat op een vrijdagavond. Integendeel, Carl Espen brengt met ‘Silent storm’ een heel klein en gevoelig liedje. Drie minuten lang bestaat de rest van de wereld even niet. Wat mij betreft is dit echt geen storm in een glas water.

Roemenië 2012: Mandinga – Zaleilah
Van de Roemeense inzending verwacht je dat die gezongen wordt in het Roemeens of het Engels. Daar dacht de band Mandinga dus mooi anders over. Hun ‘Zaleilah’ is namelijk voor het grootste deel in het Spaans. Hierdoor wordt het een heerlijk zomers liedje dat doet denken aan een strandtent in de zuidelijke delen van Europa. Laat de zomer maar komen!

Wat zijn jouw favorieten aller tijden?

3 gedachten over “Songfestival: uit de oude doos

 1. Mijn favorieten aller tijden
  1975 – Nederland: Teach in – Ding a Dong
  1977 – Frankrijk: Marie Myriam – L’oiseau et l’enfant
  1986 – België: Sandra Kim – J’aime la vie
  1987 – Ierland: Johnny Logan – Hold me Now
  1988 – Zwitserland: Céline Dion – Ne partez pas sans moi
  1991 – Zweden: Carola Häggkvist – Fångad av en stormvind
  2007 – Servië: Marije Serivovic – Molitva
  2011 – Duitsland: Lena Landrut – Taken by a Stranger
  2012 – Servië: Zeljko – Nije Ljubav Stvar
  2013 – Servië: Moje 3 – Ljubav je Svuda
  2014 – Zweden: Sanna Nielson – Undo
  2015 – Servië: Bojana Stamenov – Beauty never Lies
  2015 – Spanje: Edurne – Amanecer
  2016 – Servië: ZAA Sanja Vucic – Shelter
  2016 – Oekraïne: Jamala – 1944

 2. Pingback: viagra sildenafil

Reacties zijn gesloten.