Lezen·Schrijven

Rip it or ship it-tag

Op het YouTube-kanaal van Chinouk Thijssen zag ik een keer hoe zij de ‘rip it or ship it’-tag deed met haar eigen personages. Dat leek mij ook wel leuk om een keer te doen. Het idee is dat personages verdeeld worden in een groep jongens en een groep meisjes en er dan steeds willekeurig uit elke groep eentje gepakt wordt. Zie hier welke stelletjes er uit mijn vijvers vol personages kwamen.

Combinatie 1:
Lucas uit ‘Soundtrack van mijn rocksterleven’ en Elin uit ‘Road trip’
Deze combinatie gaat denk ik niet werken. Elin is negentien en heeft net het tweede jaar van haar hbo-opleiding achter de rug terwijl Lucas nog op de middelbare school zit. Rip it dus.

Combinatie 2:
Eloy uit ‘Liefde in de tent’ en Emma uit ‘Hoe chanteer je een popster?’ a4sap5.jpg
Dit is geen gekke combinatie, afgezien van het feit dat Eloy al een vriendin heeft. Hij is wel een jaar jonger dan Emma, maar dat valt nog te overzien. Ze zouden elkaar prima tegen het lijf kunnen lopen tijdens het uitgaan. Dat maakt dit de eerste ship.

Combinatie 3:
Kyran uit ‘Liefde in de tent’ en Flo uit ‘Chip’
Helaas gaat deze combinatie bij voorbaat al mislukken omdat Kyran homo is. Weer een rip.

Combinatie 4:
Ricardo uit ‘Pastinaakpuree’ en Aura uit ‘Spaanse kikkers’
Nee, dit zie ik ook niet gebeuren. Ricardo is best wel een lompe klootzak en Aura is het soort meisje dat hem de ongezouten waarheid in zijn gezicht zou smijten. Ze kan prima voor zichzelf opkomen en laat zich niet als vuil behandelen door een jongen als hij. Rip it.

Combinatie 5:
Aeneas uit ‘De hoofdprijs’ en Karissa uit ‘Dag des Oordeels’
Hmm, dit is een interessante. Aeneas mag dan niet zo’n lieverdje lijken, maar ik denk dat hij stiekem best zou kunnen vallen op een meisje als Karissa. Zij is lekker rebels op haar eigen manier en vecht voor een manier om haar leven in eigen hand te krijgen. Dat is iets waar hij alleen maar bewondering voor kan hebben. Ja, dit zie ik wel zitten. Een hele dikke ship it.

Dit vond ik echt leuk om te doen. Heb je zelf ook zoiets gedaan, met eigen personages of uit andermans boeken? Laat het me dan vooral weten, want ik zou het graag lezen.