Lezen

Beschrijf jezelf in 10 boeken tag

Een tijdje geleden kwam ik ergens, ik weet helaas niet meer waar, een tag tegen waarbij een blogger zichzelf beschreef aan de hand van tien boeken. Dit leek mij ook wel leuk om te doen, dus hier ben ik in tien boeken.

1. Suzanne Collins – De Hongerspelen
Katniss is niet het soort meisje dat veel vrienden maakt. Ze is meestal liever eerlijk dan aardig en zo ben ik ook.

2. Rainbow Rowell – Eleanor & Park
Dit boek speelt zich af in de jaren tachtig en ik vind het altijd jammer dat ik die zelf niet heb meegemaakt. Het zou me heel cool lijken om bijvoorbeeld een week lang in die tijd te leven. Er was goede muziek en de hele sfeer van het decennium heeft voor mij gewoon iets magisch.

3. John Green – Paper towns
Margo neemt Quentin mee op een nacht vol avonturen, maar hij is de hele tijd bang om in de problemen te komen. Dat is ook iets waar ik me heel erg in herken. Het meest illegale wat ik ooit gedaan heb, is waarschijnlijk iets als doorlopen bij een rood stoplicht terwijl er in de wijde omtrek geen levend wezen te bekennen is.

4. Graeme Simsion – Het Rosie project IMAG0884
Inkoppertje natuurlijk. Don Tillman is een rasechte autist, ook al ziet hij dat zelf niet. Hij is intelligent, maar heeft structuur nodig en komt in de problemen met sociale situaties. Hoewel ik zijn karaktertrekken wat overdreven beschreven vind, kan ik me in veel dingen (weliswaar in lichtere mate) wel herkennen.

5. Geert Willems – Douze points
Een non-fictieboek? Ja. Dit boek gaat namelijk over het Songfestival en als er iets is waarover ik kan fangirlen dan is het dat wel (vraag maar aan mijn collega’s, of aan mijn ouders). Het kan dan ook niet ontbreken in een lijstje met boeken die mij beschrijven.

6. Sophie Kinsella – Shopaholic
Shopaholic, ik? Nog niet zo lang geleden noemde mijn familie me nog gerust gierig en eigenlijk kon ik ze daar geen ongelijk in geven. Dat veranderde toen ik bij de Hema ging werken. Eindelijk verdiende ik een serieus salaris en kon ik het me weer veroorloven om leuke kleren en andere spullen te kopen. En leuke spullen, daar hebben ze er bij de Hema toevallig genoeg van. Er gaat tegenwoordig geen week voorbij dat ik niet tijdens het werk even snel een aantal spulletjes shop voor mezelf. Want ik heb dan misschien wel genoeg notitieboekjes, pennen, shirts of chocola thuis, er kan altijd nog wat bij.

7. Meg Donohue – Hoe eet je een cupcake?
Hoewel ik het boek niet zo geweldig vind, hou ik wel van cupcakes. En van een heleboel andere dingen die je kunt eten. Ik heb zeg maar een eetprobleem, maar dan op een andere manier dan het normaal gesproken bedoeld wordt.

8. De Taalvoutjes-boeken
Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een bloedhekel heb aan spelfouten. Ik ben een echte grammarnazi die iemand het liefst tot op de komma nauwkeurig verbetert. Daarom is het absoluut niet gek dat ik alle boeken van Taalvoutjes in mijn bezit heb, evenals een scheurkalender.

9. John Green – 19x Katherine
In dit boek wil Colin een wiskundige formule creëren waarmee hij uit kan rekenen hoe lang een relatie standhoudt. Ondanks dat ik totaal niet wiskundig aangelegd ben, droomde ik er vroeger ook altijd van dat dingen zo makkelijk te voorspellen waren. Dan probeerde ik bijvoorbeeld uit te rekenen op welk lotnummer de jackpot van de Staatsloterij zou vallen, wat uiteraard nooit lukte.

10. Chris Russell – Songs about a girl
Naast eten hou ik ook heel erg veel van muziek. Omdat ik nou eenmaal in de jaren ’90 geboren ben, hebben boybands een speciaal plekje in mijn hart. Daarnaast hou ik ook van een heleboel andere dingen, hoor, maar dit boek gaat nou eenmaal over een boyband.

IMAG0884.jpg

2 gedachten over “Beschrijf jezelf in 10 boeken tag

Reacties zijn gesloten.