Overig

Waar deze blog over gaat

Dat ik op deze site wilde bloggen over boeken en alles wat daarbij hoort, stond voor mij al vanaf het begin vast. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik van boeken hou. Maar natuurlijk ben ik niet zo eendimensionaal dat dat mijn enige interesse is. De vraag is alleen: ga ik ook over die andere interesses bloggen? pexels-photo-51071

In eerste instantie leek het antwoord me heel simpel. Dat was namelijk een volmondige ja. Deze site draagt tenslotte mijn naam en dus moet die ook over alles gaan wat ik ben, toch? Vervolgens begon ik weer te twijfelen. Is het niet handiger als alle artikelen zich rond één onderwerp concentreren?

Mijn besluiteloosheid was zo hevig dat ik er dit artikel over moest schrijven om helder na te kunnen denken. Want is het wel een goed idee om potentiële lezers weg te jagen met artikelen over mijn autistisch-obsessieve voorliefde voor bijvoorbeeld het Songfestival, Bruce Springsteen of de stad Nice? Kan ik stukjes plaatsen zonder bang te zijn dat ik er mensen eerder mee lastigval dan te amuseren?

Ja. Ik denk het wel. Dit is wie ik ben en iedereen heeft zijn plekje op de wereld verdiend, toch? En omdat er geen enkele onderbouwde reden is om bepaalde onderdelen van mijn persoonlijkheid op te sluiten in een donkere kelder en alleen dat te laten zien waarvan ik denk dat mensen het interessant vinden, heb ik een knoop doorgehakt. Ik ben Femke en dit is mijn site, over de dingen waar ík over wil schrijven. Welkom.

Maar natuurlijk zullen nog steeds veel artikelen over boeken gaan. Ik bedoel, het zijn boeken. Hoe kun je die weerstaan?