Overig·Schrijven

Mijn doelen voor 2021

Eigenlijk had ik deze blog al een paar weken geleden willen plaatsen. De reden dat dat niet is gebeurd, is omdat ik de afgelopen maand zo weinig energie had dat elke dag weer een nieuwe opgave was. Ik vroeg me dan ook af hoe ik in vredesnaam doelen moest gaan stellen en behalen. Inmiddels ben ik een beetje klaar met alle beperkingen die mijn eigen lichaam me momenteel oplegt en heb ik zin om weer dingen te gaan doen. Daarom besluit ik toch maar een poging te wagen met mijn doelen voor 2021.

  1. Bevallen

Dit doel is nogal obvious aangezien ik op dit moment zwanger ben. Dat hoop ik ook zo te houden totdat de baby levensvatbaar is. En dan staat er natuurlijk een bevalling op het programma. Niet echt iets waar ik zin in heb, maar een noodzakelijk kwaad zullen we maar zeggen. Net als bij alle andere minder leuke gevolgen van een zwangerschap probeer ik maar vooral te denken aan wat ik ervoor terugkrijg (wat niet altijd even makkelijk is, maar ik blijf mijn best doen). En laten we hopen dat ik volgend jaar deze post typ met een baby op schoot.

2. Alleen in een auto rijden

Vorig jaar heb ik mijn rijangst overwonnen. Hartstikke goed natuurlijk, maar dat wil nog niet zeggen dat ik er al ben. Ik durf namelijk nog niet in mijn eentje in een auto te rijden. Het zou natuurlijk wel handig zijn als ik dat wel kon, anders heb ik nog niet zoveel aan mijn opgefriste vaardigheden. Mijn doel voor dit jaar is dan ook om meer rijervaring op te doen en uiteindelijk zonder medepassagiers (mijn toekomstige kind niet meegerekend) een stukje te rijden.

3. Elke dag groente eten

Dit is iets waar ik vorig jaar mee begonnen ben. Ik wilde gezonder gaan leven en besloot te beginnen met erop letten dat ik elke dag groente eet. Dit deed ik namelijk eerst niet elke dag. Tot nu toe lukt het. Helaas heb ik momenteel vanwege mijn zwangerschap heel veel moeite met (gezond) eten, waardoor ik mijn overige plannen voor gezonder leven maar even in de koelkast heb gezet. Dat komt volgend jaar wel weer. Zolang ik maar elke dag groente eet, heb ik in ieder geval vast een klein stapje gezet.

4. Een boterham eten bij het ontbijt

Ik snap het als je hier een beetje raar van opkijkt. Eerlijk waar, tot halverwege december vorig jaar had ik ook niet verwacht dat dit zo’n ding zou zijn. Tot die tijd at ik namelijk ook elke dag boterhammen bij het ontbijt. Maar toen gooide de misselijkheid roet in het eten en nu ga ik al over mijn nek als ik aan boterhammen denk. Zelfs dit stukje schrijven kost me al moeite. Een paar weken geleden heb ik wel weer met veel moeite een boterham gegeten tijdens de lunch, maar dat is dan ook de enige snee brood die ik tot nu toe dit jaar aangeraakt hebt. En dat is heel vervelend, want als straks de lockdown over is en ik weer moet werken, wat moet ik dan? Dan heb ik geen tijd meer om een uur over mijn ontbijt te doen (zeker niet nu ik tien uur slaap per nacht nodig heb) en zijn mijn opties voor de lunch ook veel beperkter. Goed, om een lang verhaal kort te maken, ik wil mijn normale leven terug en weer gewoon boterhammen kunnen eten bij het ontbijt zonder naar de wc te moeten rennen.

5. De ramen wassen

Hier krijg ik waarschijnlijk spijt van nog voordat ik deze blog online heb gezet. Ik heb namelijk nog nooit een raam gewassen. Hoog tijd dus om dat te leren. Gelukkig kan mijn vriend wel ramen wassen, dus kan hij het me mooi leren. Want ja, nu ik een baby krijg, voelt het toch een beetje alsof ik mijn huisvrouwenskills wat moet opschroeven. Ramen wassen it is dus.

6. Carnaval vieren

Al in de zomer van vorig jaar werd het carnaval van dit jaar afgeschaft. En dat kunnen ze wel mooi zeggen, maar tegen rasechte Limburgers zeggen dat carnaval niet doorgaat is als zeggen dat er dit jaar geen zomer bestaat of dat niemand bezoek mag ontvangen met kerst of dat maart voortaan vijfendertig dagen heeft. Ik wil carnaval vieren. Zoveel mogelijk binnen de maatregelen van de overheid, dat natuurlijk wel. Het is absoluut niet mijn intentie om rellen te gaan schoppen of wat dan ook. Hoe deze vier dagen in februari eruit gaan zien, weet ik dan ook nog niet precies. Ik weet alleen dat ik thuis heel veel carnavalsmuziek zal draaien en dat er gedanst gaat worden in de woonkamer. In mijn paarse paillettenjasje. Je kunt carnaval wel weghalen bij de Limburger, maar je kunt de Limburger niet weghalen bij carnaval.

7. Een maandelijks schrijfdoel van 5000 woorden aanhouden, met uitzondering van april, juli en november

Eind vorig jaar besloot ik dat ik mezelf dit jaar geen doelen wilde stellen met betrekking tot schrijven. Ik wilde het veel rustiger aan gaan doen. Algauw kwam ik echter tot de conclusie dat helemaal geen doel stellen voor mij ook niet werkt. De eerste dagen van januari gebeurde er namelijk helemaal niks. En dat terwijl ik schrijven echt heel leuk vind als ik mezelf er eenmaal toe heb weten te zetten. Daarom besloot ik te gaan voor lage doelen. 5000 woorden per maand is niks voor mij. Er zijn vorig jaar dagen geweest dat ik meer schreef dan dat. Daarom hanteer ik dat als doel om in ieder geval iets op papier te krijgen. De uitzonderingen voor april, juli en november hebben te maken met NaNoWriMo. Tijdens de evenementen in april en juli kun je je eigen doel stellen, dus ik denk dat ik dan voor 10.000 ga om er toch niet te veel druk op te zetten. Dus in tegenstelling tot andere jaren wordt dit jaar november waarschijnlijk de enige maand dat ik 50.000 woorden schrijf.

8. ‘Nashville’ afkijken

Net als vorig jaar heb ik ook weer een serie die ik helemaal wil zien. Op dit moment ben ik bij seizoen 2 aflevering 17 van ‘Nashville’, dat in totaal 6 seizoenen heeft. Aangezien ik niet zo’n binger ben en het voor mij heel zeldzaam is om drie afleveringen op een dag te kijken, is dit voor mij best een uitdaging. Zeker omdat ik in augustus een kindje krijg en geen idee heb of ik dan tijd/zin/energie heb om een serie te kijken. Volgens mij zijn het in totaal nog ongeveer 88 afleveringen die ik nog moet, dus we gaan zien of het lukt.

Heb jij nog doelen voor 2021?