Overig·Schrijven

Wat is er geworden van mijn doelen voor 2019?

Alweer een jaar is voorbij gevlogen. Nog maar een paar dagen en dan zit het eerste decennium van deze eeuw erop. Tijd om terug te blikken op de doelen die ik aan het begin van dit jaar stelde.

1. Autorijden

Gelukt! Tot op zekere hoogte dan. Ik had een heel plan opgesteld om weer te durven autorijden en was er echt van overtuigd dat het zou kunnen werken. Totdat ik met de auto van mijn vriend ging oefenen op een lege parkeerplaats. Op een gegeven moment ging er iets mis met koppelen en ging de auto kapot. Het kwam niet puur door mij, maar het was wel de laatste druppel die de auto nodig had om ermee op te houden. Vervolgens vertelde mijn vriend me dat ik beter eerst weer wat rijlessen kon nemen voordat ik weer achter het stuur stap. Echter wilde ik pas rijlessen nemen in een periode die voor mij niet te druk was, zodat ik me echt daarop kon concentreren. Dat is er nu helaas niet van gekomen, maar dit staat wel op de planning voor januari volgend jaar. Ik heb al een rijschool uitgezocht, dus dat moet helemaal goedkomen.

2. Een Billy-boekenkast kopen voor in mijn nieuwe werkkamer

Weer iets wat ik van mijn bucket list af kan strepen. Negen maanden geleden werd ik namelijk de trotse eigenaar van mijn eigen witte Billy. Die zit inmiddels helemaal vol en stiekem wil ik alweer een nieuwe boekenkast, maar daar is helaas geen ruimte meer voor in huis.

3. Naar de boekpresentatie van ‘De zwendelprins’ gaan

Ook dit heb ik gedaan, samen met een hele groep schrijfvriendinnen. Het was een superleuke dag. Eerst met z’n allen chillen op station Amsterdam Centraal, daarna een groepsdiner bij de Hema en vervolgens naar Scheltema voor de presentatie. Het boek is ook absoluut fantastisch, dus als je het nog niet gelezen hebt dan raad ik dat zeker aan.

4. Een aantal verhalen van mijn schrijfvriendinnen lezen

Afgelopen jaar ben ik voor twee verhalen proeflezer geweest. Hier is het wel bij gebleven, aangezien de Wattpad-verhalen die ik wilde lezen ineens verwijderd werden. Overigens waren de verhalen die ik heb proefgelezen allebei hartstikke leuk en zou ik ze zeker als boek kopen. En wie weet, misschien gebeurt dat ook nog wel ooit.

5. Minimaal tien correctie-opdrachten voltooien

Dit heb ik niet gedaan. Dat heeft voor een deel te maken met de simpele reden dat er te veel andere dingen waren die veel van mijn aandacht vroegen. Zo ben ik verhuisd en is mijn eerste boek uitgekomen. Er spelen ook nog wat persoonlijke redenen, maar daar wil ik het hier niet over hebben. Volgend jaar zit weer vol nieuwe kansen, dus wie weet wat dat me brengt.

6. ‘Het museum van gevonden voorwerpen’ afmaken

Weer een doel dat gelukt is. Ergens in februari heb ik de herschrijving van dit verhaal afgerond. Vervolgens heb ik het even laten liggen zodat ik me kon richten op de release van ‘Versplinterd verlangen’, maar een paar maanden geleden heb ik het naar proeflezers gestuurd. Die waren enthousiast en kwamen met een paar goede opmerkingen. Deze moet ik nog aanpassen, dus dat is dan een mooi doel voor 2020.

7. Mijn belastingaangifte laten invullen door een professional

Gedaan. Veel meer kan ik hier niet over vertellen, behalve dan dat het wel fijn is dat ik me hier zelf niet meer druk over hoef te maken.

8. Minimaal 20 foto’s op Instagram plaatsen

Afgelopen jaar heb ik 18 foto’s op mijn privé-account geplaatst. Dat zijn er dus 2 meer dan vorig jaar. Het zijn er niet genoeg om dit doel mee te halen. Maar… ik heb sinds dit jaar nog een tweede account, als auteur. En aangezien daar ook 16 foto’s op staan, vind ik dat ik het alsnog gehaald heb. Volgend jaar mogen er nog wel een paar bij, maar dit is al een goed begin.

Eigenlijk zat er dus maar één doel bij wat niet gelukt is. Een behoorlijk goede score, vind ik zelf. Ik kan dan ook niet wachten om aan mijn doelen voor 2020 te beginnen. Hopelijk gaan die net zo lekker als die van dit jaar.

Heb jij je doelen van dit jaar bereikt?