Lezen

Bookhaul januari – maart

 • Gezien ik niet zo gek veel boeken koop, heeft het geen zin om elke maand een bookhaul te plaatsen. Daarom doe ik het nu per drie maanden. Lees je mee welke boeken ik aan het begin van dit jaar heb gekocht?

  Op 5 januari was het tijd voor een meet-up met mijn lieve vriendinnetjes van Wattpad. Ik had nog wat geld van Sinterklaas waar ik boeken voor wilde kopen en dit leek me wel een geschikt moment om dat te doen. Bij Dekker v/d Vegt kocht ik drie stuks.
  Om te beginnen verdween ‘Voor eeuwig en altijd’ van Sarah Dessen in mijn spreekwoordelijke winkelmandje. Ik heb al meer boeken van deze schrijfster gelezen en die vond ik heerlijk. En welk meisje droomt er niet over de perfecte bruiloft? Reden te meer dus om dit boek aan te schaffen.
  Dan was er ook nog ‘Voor ik je loslaat’ van Marieke Nijkamp. Haar debuut ’54 minuten’ vond ik zeer indrukwekkend en ik ben erg benieuwd of haar tweede boek hier maar een beetje aan kan tippen. Tot nu toe heb ik er nog geen erg positieve dingen over gehoord, maar dat wil niet zeggen dat ik het daarmee eens zal zijn.
  Twee boeken leek me een prima vangst, maar toen werden we naar de kasten met tweedehands boeken achter in de winkel toe getrokken. Daar vond ik ‘Wonderkind’ van Marie Lu, een boek dat ik had overwogen voor Kerstmis te vragen maar toen eigenlijk te duur vond. Deze editie kostte maar ongeveer half zoveel als een gloednieuw exemplaar en dus was het besluit snel genomen. Met drie boeken onder mijn arm toog ik dan ook naar de kassa.

  De vierde aanwinst van januari kwam door de brievenbus. Dit was de YA Summer Camp-bundel van Storm Publishers, een boekje met verhalen van de deelnemers aan het kamp afgelopen zomer. Ik ben heel benieuwd naar wat iedereen geschreven heeft en mijn voornemen is om dit boek van de zomer mee te nemen op vakantie.

  IMAG0208.jpg

  Februari was helemaal een karige maand. Het enige boek van deze maand kocht ik wederom in het bijzijn van een Wattpad-vriendin. Samen met Lobke bezocht ik het leescafé en een paar winkels in onze eigen woonplaats. En juist waar ik het het minst verwachtte, vond ik een interessant boek. Bij de tweehandswinkel stond namelijk ‘Voor jou’ van Jojo Moyes voor maar twee euro. Een zeer schappelijke prijs om eens te kijken of het werk van deze schrijfster me bevalt.

  En toen werd het maart. Ik had nog wat geld in mijn boekenpotje zitten en als ik dan toch naar Amsterdam ging voor het concert van Toto, kon ik net zo goed even bij Scheltema naar binnen wippen, toch? Zo gezegd, zo gedaan. Eigenlijk was ik op zoek naar boeken van Colleen Hoover, maar die zijn blijkbaar nergens te koop. Daarom ben ik gegaan voor ‘Duizelingwekkende hoogte’ van Katharine McGee, die ook hoog op mijn verlanglijstje stond. Ook kocht ik ‘Wie is nou normaal?’ van Lisa Williamson. Dit lijkt me een heel bijzonder boek en ik ben benieuwd of de schrijfster het verhaal op een mooie manier weet te vertellen. En omdat mijn bezoek aan deze winkel toevallig in de Boekenweek viel, kreeg ik er ook nog een gratis Boekenweekgeschenk bij.

  Boeken gelezen in januari – maart:
  – Sophie Kinsella – Niet te filmen
  – BA Paris – Achter gesloten deuren
  – Chris Russell – Songs about us
  – Cecily von Ziegesar – Gossip girl
  – Donna Freitas – Unplugged
  – Mel Wallis-de Vries – Shock
  – Colleen Hoover – 9 november