Lezen

(recensie) Natasza Tardio – Moordvrienden

De veertienjarige Milo wordt ontzettend gepest op school. De enige die het voor hem opneemt is zijn beste vriend Finn. Als Finn op een dag op school komt met meerdere wapens en daarmee een aantal mensen (inclusief zichzelf) doodschiet, wordt Milo gearresteerd. Is hij schuldig of niet? IMAG0141

De proloog van dit boek grijpt je meteen bij de keel. Ik lees niet zo heel vaak thrillers, misschien dat ik er daarom extra gevoelig voor ben. Vanaf de eerste pagina leef je met Milo mee. Je wilt dat hij loskomt van Finn en hoopt dat hij onschuldig wordt verklaard. Wat was ik blij toen Finn dood was. Zo kon hij Milo tenminste niet meer onderdrukken. Dacht ik.

Vanaf het moment dat Milo in de gevangenis terechtkomt, vond ik het minder spannend worden. Het draait echt alleen nog maar om het bewijzen van Milo’s onschuld en dat boeit maar tot op zekere hoogte. Wel vond ik het fijn om ook hoofdstukken vanuit Cindy te lezen. Goed, ze zijn wat voorspelbaar, maar hierdoor wordt het verhaal wel van meerdere kanten belicht.

Wanneer je het laatste hoofdstuk hebt gelezen en er klaar voor bent om met een tevreden gevoel het boek weg te leggen, volgt er nog een epiloog. Niks bijzonders, zul je denken. Nou, dat is het dus wel. De epiloog zet het hele boek in een nieuw daglicht, waardoor je zo overrompeld wordt dat je niet meer weet wat je moet denken.

Een goed boek dus, al miste ik af en toe wat meer diepgang. Natuurlijk wil je weten of Milo wordt vrijgesproken of niet, maar er hadden best wat meer andere verhaallijnen bij gemogen. Nu is het alsof de personages buiten Milo er alleen maar voor de sier zijn. Het verhaal gaat over hem en meer niet.

Ik heb dit boek met plezier gelezen en geef het vier sterren. Een aanrader voor iedereen die zich op het verkeerde been wil laten zetten.

Aantal sterren: 4
Uitgeverij: Pimento
Bladzijden: 208