Overig·Schrijven

Wat heb ik gedaan in april?

De afgelopen maanden heb ik het wat rustiger aan gedaan hier in verband met mijn verhuizing. Inmiddels woon ik alweer een maand in mijn nieuwe huis en dus is het weer tijd voor een update. Wat heb ik de afgelopen maand allemaal gedaan?

Laat ik beginnen op 26 maart. Toen kregen we namelijk de sleutel van ons nieuwbouwappartement. Hiermee werd een zware week ingeluid die gevuld was met klussen, sjouwen, meubels in elkaar zetten en nog meer klussen. Maar het heeft wel zijn vruchten afgeworpen, want na zes dagen hard werken was het ver genoeg af om er te kunnen slapen.

Dat we er konden wonen, betekende echter niet dat er niks meer te doen was. Er moesten nog wat meubels in elkaar gezet worden, de gordijnen moesten besteld worden, we moesten een kapstok en lampen kopen en ophangen, enzovoort, enzovoort. Nu is het alleen nog wachten op de levering van de bank en de gordijnen en op het bedrijf dat langskomt om het vocht uit onze zolder te zuigen en dan is ons huisje af! Het meest blij ben ik met mijn nieuwe Billy-boekenkast. Hier droom ik al jaren van en nu heb ik er eindelijk eentje.

Natuurlijk heb ik ook weer wat geschreven de afgelopen maand. Ik had mijn doel voor Camp NaNo op 20.000 woorden staan en dat heb ik gehaald, alleen ben ik wel weer halverwege van project geswitcht. Dat lijkt tegenwoordig bij mij een soort trend te zijn. Ik heb ook gewoon zo’n enorme inspiratiedip al bijna twee jaar dat ik op een gegeven moment gewoon vastloop. Daarom ben ik een oud verhaal gaan herschrijven in plaats van voort te ploeteren aan een doodbloedende eerste versie.

En dan nog even een update over ‘Versplinterd verlangen’. Afgelopen zaterdag ontving ik de analyse van de redacteur. In eerste instantie durfde ik niet goed te kijken, maar het viel hartstikke mee. Toen kon het herschrijven dus beginnen. En hoewel het aantal opmerkingen niet veel was, is het toch best veel werk om alles aan te passen. Over elke zin moet ik een eeuwigheid nadenken, want welke woorden zijn nou het beste om te formuleren wat ik bedoel zonder dat het op een andere manier uitgelegd kan worden? O, en ik vergeet bijna de reden te vertellen dat ik al zo intensief bezig ben met herschrijven: het boek komt namelijk in oktober al uit! Ik ga dan ook snel verder en zal volgende maand weer een update plaatsen.