Wie is Femke?

Welkom op mij site. Ik ben Femke en op dit kleine stukje internet post ik regelmatig artikelen over boeken, schrijven en muziek. En soms ook over andere dingen die me interesseren of inspireren. Dit is natuurlijk grotendeels non-fictie. Wil je fictieve stukken van me lezen? Dan kun je me ook volgen op Wattpad. En dat is nog niet alles, want vanaf oktober 2019 kun je ook fysieke boeken van me in je handen houden. ‘Versplinterd verlangen’ zal verschijnen onder het pseudoniem Emma Zegers.
IMG-20180723-WA0004
In 1991 ben ik geboren in Limburg, waar ik nog steeds woon. Hier ontdekte ik in 2003 Idols, TMF en het Songfestival (in die volgorde), waardoor muziek ineens niet meer weg te denken was uit mijn leven. In die periode begon ik ook met het schrijven van mijn eerste verhaal. De combinatie van deze twee passies heeft mij deels gevormd tot wie ik nu ben. Mijn liefde voor muziek leverde me in mijn studietijd ook de bijnaam MissTop40 op, onder welke ik nog steeds te vinden ben op internet.

Naast schrijven, lezen en muziek hou ik ook heel veel van eten. Je kunt me wakker maken voor hemelse modder, satésaus of een Milka-reep met koeienvlekjes (of om naar Bruce Springsteen te luisteren in de Top 2000 natuurlijk). Ik hou wel van een grapje, droom nog steeds van een vakantiehuis in Frankrijk en ben een klein beetje autistisch. Door dat laatste probeer ik mijn leven zo min mogelijk te laten beïnvloeden.

In het dagelijks leven werk ik enkele dagen per week bij de Hema. Niet exact waar de opleiding Communicatie – International Event, Music & Entertainment Studies me voor opgeleid heeft, maar mede dankzij de leuke collega’s ga ik er elke dag met plezier heen.

Omdat ik er niet goed tegen kan wanneer ik een spel-, typ- of taalfout zie in een boek, heb ik besloten mijn werk te maken van de bestrijding daarvan. Sinds begin 2017 ben ik freelance tekstcorrector, inclusief inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Zo heb ik al opdrachten uitgevoerd voor bijvoorbeeld Dutch Venture Publishing en Futuro Uitgevers. Een compleet overzicht van de boeken waar ik bij betrokken ben geweest, vind je op de pagina ‘Gecorrigeerde boeken’.

Ben je door het lezen van bovenstaand verhaal geïnteresseerd geraakt? Je kunt me altijd mailen op info@femkehendriks.nl.