Lezen

Bookhaul januari-april

Hoewel ik de afgelopen maanden niet bijzonder veel boeken heb gekocht (mijn portemonnee juicht), wil ik ze toch graag even delen. Een mens heeft immers nooit genoeg boeken, toch?

De eerste aanwinst van dit jaar was ‘Het Rosie resultaat’ van Graeme Simsion. Eigenlijk was ik helemaal niet van plan dit boek te kopen toen ik op 19 februari Dekker v.d. Vegt in Nijmegen binnenstapte. Sterker nog, ik wist niet eens dat het boek al uit was. Tot mijn zusje ineens een exemplaar onder mijn neus duwde en toen moest ik het wel adopteren.

Daarna heb ik wel twee hele maanden geen boeken gekocht (of gekregen). Een prestatie waarvan ik niet dacht dat ik het in me had en waar ik niet eens mijn best op heb gedaan. Misschien had dat ook te maken met iets waar ik al heel lang naar uitkeek: de boekpresentatie van ‘De Zwendelprins’ van Rima Orie. Ik ken de schrijfster persoonlijk en ben zelfs proeflezer geweest voor een deel van het verhaal. Hierdoor wist ik al dat het boek ontzettend goed zou zijn. Met een hele groep schrijfvriendinnen reisden we af naar Amsterdam voor de boekpresentatie en wat was het gaaf om ‘De Zwendelprins’ in het echt te zien! Ook qua vormgeving is het een boek om verliefd op te worden met de mooie cover en de kaart die getekend is door mede-schrijfvriendin Merle Findhammer. Ik kan iedereen die dit leest dan ook dringend aanraden om dit boek te kopen. Waar wacht je nog op? Laat de rest van dit artikel maar zitten. Ga. Naar. De. Boekhandel.

Oké, voor degene die nog niet afgeschrikt is, zal ik ook nog even vertellen over het laatste boek dat ik in de eerste vier maanden van dit jaar kocht. Dat is namelijk ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’ van Bianca Toeps. Ik ben zelf autistisch (verrassing!), dus het lijkt me wel gaaf om een boek te lezen van ‘iemand zoals ik’. En hé, dit boek verkoopt echt als een trein, dus misschien gaat mijn eigen toekomstige boek over autisme – hoewel dat fictie is – het wel net zo goed doen. Eén ding is zeker: dit boek gaat binnenkort met me mee op vakantie.

Heb jij nog interessante boeken gekocht de laatste tijd?

Spui hier je gedachten